Demag lanserte flere kraner ved fabrikken i Zweibrücken, Tyskland, oktober 2017. Nå er deler av krandivisjonen solgt til Tadano.
Demag lanserte flere kraner ved fabrikken i Zweibrücken, Tyskland, oktober 2017. Nå er deler av krandivisjonen solgt til Tadano.

Demag solgt til Tadano

Terex selger Demag mobilkraner til Tadano for 215 millioner dollar, eller ca. 1,85 milliarder kroner.

Publisert

Salget gjelder Demag mobilkraner og store beltegående kraner, og inkluderer også fabrikken i Zweibrücken i Tyskland og en rekke salgs- og servicepunkter. Terex har hatt rettighetene på produktene i nærmere to tiår, men tok en strategisk beslutning for en tid tilbake ved å markedsføre kranene under Terex. På Bauma-utstillingen i München for tre år siden, var imidlertid den store nyheten at det gamle navnet Demag ble hentet opp igjen. I år blir den store nyheten altså at Demag selges til Tadano, i hvert fall så lenge konkurransemyndighetene godkjenner salget. Det er ventet en endelig avgjørelse på dette midtveis i 2019.

- Demag Mobile Cranes blir del av et globalt kranselskap med kompletterende produkter og kapasiteter. Vi er glade for å inngå denne avtalen med Tadano, en strategisk oppkjøper som verdsetter Demag-merkevaren, teknologi, distribusjon, nettverk og team-medlemmer, sier John L. Garrison som er styreformann og adm. direktør i Terex.

- Dette er et strategisk oppkjøp som gir Tadano store muligheter for vekst. Tillegget av mobilkraner og store beltegående kraner, gir oss et bedre tilbud og flere valgmulighetene for våre kunder, sier Koichi Tadano som er president og adm. direktør i Tadano.

I tillegg til å selge Demag, har Terex forpliktet seg til å legge ned produksjonen av mobilkranlinjen ved selskapets fabrikk i Oklahoma City. Fabrikken skal i stedet benyttes til produksjon av teleskoptrucker og arbeidsplattformer. Terex skal imidlertid fortsette med produksjon av terrenggående kraner for det globale markedet ved fabrikken i Crespellano i Italia, Terex tårnkraner i Fontanafredda i Italia og Terex «pick and carry»-kraner ved Brisbane-fabrikken i Australia. Sør Dakota fabrikken og lokalene i Oklahoma by vil fortsette som hovedsenter for Terex, men med fokus på øvrige produkter som er nevnt over.

Powered by Labrador CMS