BATTERI: Avdelingsleder Arne-Kristian Tønsberg hos Ramirent i Oslo som skal bli hovedavdeling for verktøy og maskiner på strøm.
BATTERI: Avdelingsleder Arne-Kristian Tønsberg hos Ramirent i Oslo som skal bli hovedavdeling for verktøy og maskiner på strøm.

Blir elektrisk hovedavdeling

OSLO (AT.no): Ramirent slo skikkelig på stortromma, og inviterte til en gedigen åpningsfest etter en total rehabilitering av avdelingen i Oslo. Det skal bli utleieselskapets hovedavdeling for elektriske maskiner.

Publisert

Osloavdelingen til Ramirent har holdt hus på den samme adressen i over 15 år. De siste månedene har hele bygningsmassen og uteområdene fått en skikkelig makeover.

Nå er hele anlegget fremtidsrettet og tilpasset den videre driften. I tillegg har anlegget blitt betydelig mer synlig.

25 leverandører med og stilte ut sine produkter i forbindelse med reåpningen. Her var alt fra de minste batteridrevne håndverkverktøyene til 17-tonns gravemaskiner. 

Elektrisk

SHOW: Alex Rosén var leid inn for å holde show og skape stemning.
SHOW: Alex Rosén var leid inn for å holde show og skape stemning.

Avdelingen har mange mindre anleggsmaskiner i sin portefølje. Nå skal også flere av maskinene bli batteridrevne.

På reåpningen hadde de både en liten elektrisk gravemaskin fra JCB, Kramers batteridrevne hjullaster, Avantis batteridrevne hjullaster og en teleskoplaster fra JCB på batteri utstilt. Dette er maskiner som blir stadig mer etterspurt av leietakerne.

SATSING: Ramirent skal utvide med også sperrematriell for veier og gater.
SATSING: Ramirent skal utvide med også sperrematriell for veier og gater.

- Vi har kunder både fra det profesjonelle markedet og privatkunder. Hovedvekten av utleiene er byggmaskiner, men også anleggsrelatert utstyr leies mye ut, sier Tønsberg.

Spenn

UTSTILLERE: 25 av leverandørene til Ramirent viste frem hva de har å tilby.
UTSTILLERE: 25 av leverandørene til Ramirent viste frem hva de har å tilby.

- Vi har en fantastisk gjeng som jobber her. De har viktig kompetanse for at våre kunder skal få med det rette produktet ut døren, sier avdelingsleder Arne-Kristian Tønsberg.

Det leies ut av fra boltepistoler og pigghammere på batteri til gravemaskiner. Hver dag skrives det 35 til 50 nye leiekontrakter ved avdelingen. Noen er for lengre perioder, mens andre er svært korte. De har opplevd at samme pigghammer har vært klargjort for ny utleie tre ganger på samme dag.

- Vi har et garantisortiment ved våre avdelinger. Datasystemet varsler og bestiller automatisk fra hovedlageret hvis det er et produkt det blir for lite av på lager, sier Arne-Kristian Tønsberg.

Store fra hovedlager

Ramirent har samarbeidsavtale med både Volvo Maskin, Rosendal Maskin og Hesselberg Maskin på anleggsmaskiner.

Maskiner som ikke er større enn at de kan transporteres på tilhengere med inntil 3,5 tonns totalvekt har de lokalt. De maskinene som er større tas fra hovedlageret på Skjetten noen kilometer lenger nord for Oslo.

- Vi skal være best i byen. Vi skal være annerledes og skal ha det nyeste og beste utstyret for utleie, sier Tønsberg.

Satser strøm

Det er ikke bare anleggsmaskinene som skal gå på strøm i tiden som kommer. Det gjelder også mindre anleggsutstyr som betongstampere og vibroplater for å nevne noen eksempler.

Veisikring er også en ny produktgruppe for Ramirent som de satser tungt på i tiden som kommer. Ramirent har 42 avdelinger over hele Norge, og er representert i ni land med hovedkontor i Finland.

Powered by Labrador CMS