Katinka Stenstad er Statens vegvesens byggeleder for denne kontrakten.

Vegvesenet lyser ut første Vestkorridoren-kontrakt

Entreprisen for de forberedende arbeidene på E18 Ramstadsletta i Bærum lyses nå ut. Kontrakten er en utførelseskontrakt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Entreprisen er den første av to entrepriser med forberedende arbeider før selve hovedutbyggingen av E18 Vestkorridoren starter. Den andre entreprisen med forberedende arbeider på Strand lyses ut i løpet av høsten 2020.

Med utlysning i slutten av juni 2020 planlegger prosjektet å inngå denne første kontrakten i november 2020. Planlagt oppstart av anleggsarbeidene er vinteren 2020/2021.

Arbeidene

- Dette er en forberedende entreprise som i hovedsak består av rivearbeider, boring av VA-ledning og bygging av støttemur (rørspunt) mot jernbanen. Entreprisen skal gjøre klart til arbeidene med Høviktunnelen som kommer etterpå, sier byggeleder Katinka Stenstad i Statens vegvesen.

Arbeidene skal pågå i ca. ett år. Arbeidene med rørspunt krever stans i togtrafikken vest for Høvik stasjon, så det vil foregå arbeider hele neste sommer.

Forutsetning og fremdrift

Stortinget godkjente bompengeproposisjon 38 S fredag 19. juni. Utlysningen av dette oppdraget forutsetter enighet om lokal lånegaranti. 

Samtidig lyser Vegvesenet ut oppdrag på setningsmålinger av bygninger og konstruksjoner i området for første utbyggingsetappe av E18 Vestkorridoren.

Konsekvenser av justering av byggeplan som ble vedtatt i Stortinget, utredes for de øvrige entrepriser i løpet av sommeren. Dette gjelder også grunnerverv, regulering og omregulering.

Powered by Labrador CMS