Veidekke kjøper Hallingdal Bergboring

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om kjøp av resterende 51 % i Hallingdal Bergboring fra Fjellberg Eiendom AS, og vil deretter fusjonere det sammen med Kynningsrud Fundamentering for å etablere et felles selskap.

Publisert Sist oppdatert

Det nye selskapet skal eies 87,5 % av Veidekke Entreprenør og 12,5 % av familieselskapet Fjellberg Eiendom AS i et strategisk partnerskap.

- Vi ønsker å samle spesialistkompetanse, erfaring og kapasitet innen fundamentering i de to selskapene for å gi oss økt konkurransekraft til å konkurrere om de stadig større anleggsoppdragene. Vår ambisjon er å bli en solid markedsleder og totalleverandør i bransjen, sier Martin Gadd, direktør for Spesialenheter i Veidekke Infrastruktur.

Veidekke eier fra tidligere 100 % av Kynningsrud Fundamentering og 49 % av Hallingdal Bergboring. Oppkjøpet av de resterende 51 % av Hallingdal Bergboring muliggjør fusjonen. Navnet på det nye selskapet er ikke bestemt, men vil bli offentliggjort etter at oppkjøpet og fusjonen er gjennomført.

Martin Gadd blir leder for det nye selskapet når Kynningsrud Fundamentering og Hallingdal Bergboring fusjoneres.
Martin Gadd blir leder for det nye selskapet når Kynningsrud Fundamentering og Hallingdal Bergboring fusjoneres.

- Transaksjonen og etableringen av det nye selskapet forventes ferdigstilt rundt årsskiftet, forutsatt tilfredsstillende resultat i en forenklet selskapsgjennomgang samt godkjennelse fra Konkurransetilsynet, sier Gadd.

Selskapet skal «bli en sterk fundamenteringsvirksomhet og som viderefører brønnboringen i Hallingdal». Det skal ledes av Martin Gadd. Lederne i de to selskapene, Erling Omre fra Kynningsrud Fundamentering og Geir Veslegard fra Hallingdal Bergboring, blir begge med i ledergruppen i det nye selskapet.

Kynningsrud Fundamentering har ca. 90 ansatte og omsetter for ca. 350 millioner kroner årlig. Hallingdal Bergboring har i underkant av 60 ansatte og omsetter for ca. 150 millioner kroner årlig.

- Det nye selskapet får kontor i Fredrikstad, Trondheim og Ål, opplyser Geir Veslegard til Hallingdølen.

Powered by Labrador CMS