Den nye organisasjonen for Tadano og Demag i Norge tar form. Her en Tadano ATF-100-4.1, 4-akslet kran med 100 tonns løftekapasitet. Foto: Tadano
Den nye organisasjonen for Tadano og Demag i Norge tar form. Her en Tadano ATF-100-4.1, 4-akslet kran med 100 tonns løftekapasitet. Foto: Tadano

Tadano og Demags nye organisasjon i Norge

Mandag 4. januar 2021 vil den nye Tadano/Demag-organisasjonen være på plass i nye lokaler i Norge.

Publisert

Stedet blir Morteveien 6, Hagan. Dette ligger i nærheten av Skytta, Nittedal, og like ved Gjelleråsen nord for Oslo.

I praksis vil salgs- og servicestaben være den samme som hos tidligere importør og representant, Knutsen Maskin AS. Eier Viggo Lund har som kjent inngått avtale om at Tadano & Demag Cranes overtar ansatte og representasjonen i Norge fra 1. januar 2021. Det samme gjelder også selskapene Arnab Kran & Lift AB han eier i Sverige og KMG i Danmark fra samme dato.

Ryddig prosess

- Vi har vært gjennom en meget ryddig prosess hvor nyetablerte Tadano Scandinavia overtar både ansatte, verktøy, delelager og etablerer seg i nye lokaler i Norge. Samtidig har de ansatte i høst stått på helhjertet og klargjort bygget på eiendommen i Ullensaker slik at det ble klart for salg, sier Viggo Lund og legger til: - For oss midt i denne prosessen kom faktisk covid-19-pandemien som et veltilpasset innslag som har gitt oss mulighet til å få alle detaljer i orden og med full konsentrasjon om pågående eier- og organisasjonsskifte.

- Tadano/Demag har valgt å starte opp i nye lokaler. Hva med nåværende bygg og tomt i Norge?

- Byggene ble klargjort og lagt ut for salg. Jeg tok det rolig uten å rushe, og har opplevd god respons. Flere kom tilbake for å se nærmere på anlegget før budene kom og salget ble foretatt. Bygg og eiendom er nå solgt til Furulund Kran & Transport AS som holder til på Jessheim litt lenger nord. Jeg er glad for at dette selskapet, med Sindre Furulund som daglig leder, har overtatt.

- I 50 år har Knutsen Maskin representert Tadano i Norge. Hva nå Viggo Lund?

- Det har vært fantastiske år, men når produsenten selv velger å gå sterkere inn i markedet med egen organisasjon var tiden kommet for å trekke seg tilbake. Nå blir det kanskje tid for å ta opp en gammel hobby fra ungdomstiden hvor jeg drev aktivt med pistolskyting, sier han med et smil.

Demag blir det andre kranmerket i organisasjonen. Tadano kjøpte for en tid tilbake opp Demag. Her en Demag AC 45 City. Foto: Terex
Demag blir det andre kranmerket i organisasjonen. Tadano kjøpte for en tid tilbake opp Demag. Her en Demag AC 45 City. Foto: Terex

Organisasjonen i Skandinavia

Meldingen fra Tadano & Demag Cranes understreker at kundene vil møte den nye organisasjonen som en myk overgang, idet både personer i salg-, service- og support er de samme som tidligere.

Jimmy Berntsson (44) er ansatt som Business Leader Scandinavia i den nye organisasjonen. Han har arbeidet med kraner siden 1992 og er også daglig leder i Arnab med hovedkvarter i Sverige. I Norge blir Thomas Wolff og John Aril Ringe sentrale i salgsorganisasjonen.

I første rekke tar Berntsson sikte på å videreføre arbeidet som tidligere både med Tadano og Demag i Sverige og Norge. Deretter trappes det opp i Danmark og Finland.

- Organisatorisk er det bygd opp lokale salgs-, service- og support/deleteam, og disse skal betjene de enkelte markedene. Styrken vil være at vi også kan overlappe hverandre, sier han.

Powered by Labrador CMS