Fra venstre: Terje Ottesen (daglig leder i Geosyntia AS) og Torbjørn Lothe Vik (salgs- og markedsdirektør VMS hos Brødrene Dahl).
Fra venstre: Terje Ottesen (daglig leder i Geosyntia AS) og Torbjørn Lothe Vik (salgs- og markedsdirektør VMS hos Brødrene Dahl).

Brødrene Dahl AS kjøper Geosyntia AS

Brødrene Dahl AS har inngått avtale om kjøp av selskapet Geosyntia AS med en årlig omsetning på 50 millioner kroner.

Publisert

Geosyntia AS, som ble fisjonert ut av Geonor AS i 2009, er en landsdekkende leverandør av geosynteter og store rørkonstruksjoner i stål og plast. Selskapet er lokalisert med hovedkontor i Lørenskog og avdelingskontor i Stjørdal.

Komplett leverandør innen vann og miljøteknikk

- Geosyntia AS har lang erfaring og høy kompetanse innen sine fagområder og kjøpet passer strategisk godt inn i satsingen til Brødrene Dahl om å være en komplett leverandør både over og under bakken innen Vann og Miljøteknikk (VMT). Geosyntia sine medarbeidere samlokaliseres hos Brødrene Dahl og blir en del av det sentrale VMT teamet, står det i en pressemelding fra Brødrene Dahl.

Daglig leder Terje Ottesen vil derfra lede nyopprettet enhet med navn BD Geosynta.

- Støttespiller

- Geosyntia AS har sterkt fokus på gode tekniske løsninger i prosjektene, og skal oppleves som en støttespiller for kunder, byggherre og konsulenter gjennom hele prosessen, sier Ottesen.

Han understreker at selskapets brede produktsortimentet gjør at det alltid er mulig å finne gode kombinasjoner for et optimalt resultat.

Torbjørn Lothe Vik som leder Brødrene Dahls VMT satsing gleder seg til å få Geosyntia med på laget til Norges ledende tekniske handelsbedrift.

- Jeg ser frem til å kunne konkurrere om forestående oppdrag med spisskompetanse, et bredt og godt sortiment, og et av landets mest effektive og miljøvennlige logistikkoppsett, sier han.

Om Brødrene Dahl

Brødrene Dahl er distributør av varer innen områdene VVS, ventilasjon, miljøteknikk, samferdsel, industri og havbruk.

Selskapet har 1200 ansatte, 60 utsalgssteder med et landsdekkende logistikksystem og 8 milliarder kroner i omsetning.

Våre kjerneverdier er pålitelighet, tilgjengelighet og kompetanse. Brødrene Dahl er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale byggevare konsernet Saint-Gobain.