BLE FØRST: Kjetil Friestad (t.v.) i utleieselskapet Rental One AS får her overlevert sin el-minigraver Volvo ECR25 Electric av distriktssjef Tor Anders Skjæveland i Volvo Maskin.

De første på Vestlandet

PÅ PLASS: De to første elektriske Volvo-minigraverne på Vestlandet, er levert. Nærmere bestemt i Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I februar overleverte distriktssjef Tor Anders Skjæveland i Volvo Maskin AS de to maskinene. Rental One fikk sin like før «snuten» på Nordbø Maskin AS, men til gjengjeld kjørte Nordbø Maskin sin el-graver direkte ut til et anlegg og var først med å ta den i bruk. Vi får gi dem 1-1 i kampen om å være først.

Skal være i front

- Klare det er artig å få den først, og det viser at vi vil være i front. Vi sier at vi skal ha den nyeste teknologien, og da får vi leve opp til det også. Det kommer nok flere elektriske småmaskiner og vibroplater på plass etter hvert, og vi ser også på både store batterielektriske hjulgravere og beltegravere, sier innkjøpssjef Kjetil Friestad i Rental One.

Rental One har hatt en Wacker Neuson hjullaster på batteri i drift i flere år, og maskinen er utleid nesten hele tiden. Dette gjenspeiler utviklingen Volvo-distriktssjef Skjæveland beskriver i Rogaland, og Stavanger-området spesielt.

NYTT: El-motor bak dekslene vil nok bli et vanligere syn i fremtiden, både for utleieselskaper og entreprenører. Foto Rental One

- Det er veldig stor interesse for elektriske maskiner, og flere entreprenører har startet med søknadsprosessen for å få støtte fra Enova før de legger inn bestilling, sier Skjæveland.

Volvo begynte nå i vinter å levere sine el-maskiner som enn så lenge består av 2,5 tonns minigravere og hjullastere i samme vektklasse.

Trengte el-maskin til et tilbud

Når det gjelder Nordbø Maskin sin investering, var det et krav å ha elektrisk maskin for å kunne gi tilbud på en jobb i Stavanger. Entreprenøren fikk tilslaget med maskinen i bestilling, og el-graveren ble altså satt rett i drift etter overlevering. Skjæveland tror det vil komme flere slike tilfeller.

- Det er veldig fokus i Stavanger med nullutslippsmaskiner i bykjernen. Det handler ikke bare om utslipp, men mindre støy et også en miljøbesparelse. Elektriske maskiner har nesten ikke støy i det hele tatt, sier Skjæveland.

Powered by Labrador CMS