SOLID STAB: Gründer Thor Petter Korsmo (f.v.), Oskar Kvamme, Eirik Isaksætre og daglig leder Erik Aadland var blant flere som betjente Ditios stand på Arctic-messa. Foto: Bjørn E. Eriksen

Ditios store dag

THE CUBE: - Dette er en stor dag for oss. For første gang deltar vi og viser ansikt på en anleggsmesse, og i Bergen flytter vi nå samtidig inn i nye lokaler.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Gründer Thor Petter Korsmo i programvareselskapet Ditio AS, Bergen, var i storslag da han sammen med kollegaer sto klar til å møte et tallrikt messepublikum på standen på Arctic Entrepreneur. Samtidig kom melding om at innflyttingen i selskapets nye lokaler i Conrad Mohrs vei 23-25 i Bergen gikk etter planen.

Utviklingsfase med teknikk

Ditio AS ble etablert i 2015, og selskapet har systematisk utviklet sin programvare for å effektivisere prosessene for entreprenørbransjen ute på anleggene.

– Under marsjen har vi hatt et tett samarbeid med flere større entreprenørfirmaer, og vår programvare er utviklet steg for steg. Målet har vært å utvikle et system hvor entreprenøren gjennom smart dokumentasjon av timer, endringer og bilder i sanntid gjør anleggsplassen og anleggsprosessene lønnsom og effektiv. Under hele prosessen, gjennom flere år, har vi knyttet til oss nye medarbeidere. De har utviklet stor kompetanse og arbeider tett med entreprenørene som benytter våre systemer, forteller Korsmo.

NYE LOKALER: Fra messa gikk veien rett inn i nye lokaler i Næringskorridoren, et av Bergens mest attraktive næringsområder. Foto: Oddfjell Eiendom

Større prosjekter

Utviklingen viser at Ditio ved større samferdselsprosjekter er blitt en foretrukket samarbeidspartner hos flere større entreprenører.

- Helt siden 2015 har det dreid seg om å utvikle ny teknologi og ha et samspill med entreprenørene for å utvikle praktiske løsninger fra de ansatte sjekker inn på anleggene med mobilappene eller byggekort om morgenen, og ut igjen når skiftet er ferdig. Med Ditio får man full oversikt over pågående arbeid, og arbeidslederen kan ta bedre avgjørelser hver dag og korrigere og godkjenne timer i sanntid. Gjennom dokumentasjon er det enkelt å få med seg dagens hendelser, og man ser hva tiden er gått med til. Har man utført ekstraarbeider er dette lett å dokumentere, forklarer Korsmo.

Bredere nedslagsfelt

Ditio-ledelsen ser at tiden nå er inne for å presentere og markedsføre sine løsninger for et bredere og større antall entreprenører.

- Dette er en prosess vi starter aktivt med her på Arctic som første steg på veien, sier daglig leder Erik Aadland i Ditio og føyer samtidig til at det blir spennende å returnere til Bergen og flytte inn i nye kontorer. Veksten i antall ansatte har gitt oss behov for større plass, og det får vi i Conrad Mohrs vei 23-25 som ligger i sydlig del av Næringskorridoren ved Kristianborgvannet. Dette er et av Bergens mest attraktive næringsområder, 4,5 km fra sentrum i Bergen, 16 km fra Flesland og med enkel adkomst fra hovedvei. Snart vil det også være bybanestopp like ved, sier Erik Aadland.

Powered by Labrador CMS