Fon Anlegg AS er kjøpt av svensk konsern

Storskogen Group AB satser i Norge. Nå har de kjøpt majoriteten av aksjene i Fon Anlegg AS

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Fon Anlegg AS i Sandefjord har 42 ansatte og en omsetning på 144 millioner kroner i 2020. Selskapet tilbyr tjenester innen graving, massetransport, drenering, riving, veibygging samt vann- og avløp. Selskapet er grunnlagt i 2015.

Karianne Melleby, nyansatt adm. direktør for Storskogen i Norge, fremholder at kjøpet av Fon Anlegg er en milepæl: Det er det første kjøpet i Norge etter at Storskogen formelt etablerte seg på det norske markedet i september 2021.

- Jeg ser store muligheter til å gjennomføre våre ambisjoner om å kjøpe veldrevne og lønnsomme små og mellomstore bedrifter i Norge. Fon Anlegg representerer det vi er ute etter, med deres sterke prestasjoner, lokale tilhørighet, langsiktige ambisjoner og ikke minst en kompetent og inspirerende ledergruppe, sier Melleby.

Carl Christian Fon, adm. direktør i Fon Anlegg, skal fortsette i sin stilling etter kjøpet.

- Vi er glade over å bli en del av Storskogen og for å få en langsiktig og finansielt sterk eier. Vi ser et godt vekstpotensial fremover, og vi ser frem mot å fortsette og videreutvikle Fon Anlegg til å bli den ledende anleggsbedriften i Sør-Norge, sier Fon.

Fon Anlegg blir en del av en gruppe på ca. 20 bedrifter i forretningsområdet «Tjenester» i Storskogen-konsernet, og er det tredje kjøpet i Norge. De tidligere to er Frends AS og Primulator AS.

Juli 2021 besto Storskogen av av 94 forretningsenheter med til sammen ca. 7000 ansatte innen forretningsområdene Industri, Handel og Tjenester. Konsernet er representert i Norden, DACH (Tyskland, Østerrike og Sveits) og Storbritannia.

Årsomsetningen i konsernet er på ca. 19 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS