SKINNER: Fargen er ikke tilfeldig valgt når Renta som første utleieselskap i Skandinavia tilbyr eldrevne bomlifter for tunnel. I mørket skal nemlig Airo-liften skinne. Fra venstre: Salgssjef Ole Heie for Rentas samferdselsavdeling, prosjektansvarlig Espen Wie i Renta og salgsansvarlig Owe Hegre i Scanlift Maskin. Foto: Børre Helgerud

- Først med el-lift i tunnel

TUNNEL: Som første utleieselskap i Skandinavia kan Renta tilby den første elektriske bomliften til bruk i tunnel.

Publisert Sist oppdatert

Dette melder Renta og den norske Airo-forhandleren Scanlift Maskin i en felles pressemelding.

– Når Renta er den første i Skandinavia som kan tilby eldrevne bomlifter til tunnelarbeid, viser det at vi mener alvor når vi snakker om bærekraft og miljø, sier salgssjef for samferdsel i Renta, Ole Heie.

Kommer til Norge

Renta er opptatt av å tilby bransjen de beste teknologiske og digitale løsningene og har en tydelig grønn profil. Den nevnte elektriske tunnelliften er rett nok en hybrid, fordi av sikkerhetsmessige grunner har den fremdeles dieseltank, påpekes det i pressemeldingen.

W. Giertsen Tunnel har sikret seg bruken av bomliften som settes rett i tunnelarbeid i Stockholm.

- De neste skal i arbeid i tunneler i Norge, sier Heie som legger til at Renta får åtte eldrevne tunnellifter i år, og ytterligere 22 neste år. På ti av dem er dieseltanken tatt bort.

Hub på Gardermoen

Nå skal Renta utvikle en egen hub på Gardermoen for tunnelmaskiner, og derfor ble den første elektriske tunnelliften i landet også presentert der.

Scanlift Maskin leverer som nevnt Airo-liftene.

– Vi ønsker å levere enda flere eldrevne tunnel-lifter, men produsentene greier for øyeblikket ikke å levere i takt med etterspørselen. Det er et sunnhetstegn at bransjen «står i kø» for å få mer miljøvennlige maskiner, sier salgsansvarlig for liftene i Scanlift Maskin, Owe Hegre.

Renta har 20 anlegg i Norge og har spesielt sterk tilstedeværelse på Vestlandet og i Nord-Norge. Med oppkjøp av Utleiesenteret tidligere i år, styrket Renta posisjonen sin også på Østlandet.

Scanlift Maskin med landsdekkende nettverk har import, salg, reservedeler, utleie og service av trucker, samt at selskapet tilbyr alle typer lifter.

Presisering, 7. oktober: AT.no er i etterkant av publisering av denne artikkelen som er basert på en pressemelding, blitt kjent med at også andre leverandører kan levere elektriske bomlifter som kan benyttes i tunnel.

Blant annet tilbyr Hesselberg Maskin Manitou-liften 200 ATJE som er en elektrisk bomlift og som kan benyttes i tunnelarbeid.

Powered by Labrador CMS