Hitachi etablerer forskningssenter

Skal være åpent for kunder og samarbeidspartnere fra hele verden, og utvikle nullutslippsmaskiner og -systemer.

Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. vil etablere Zero Emission EV-LAB, et forskningsanlegg for samarbeid med kunder og partnere for å oppnå nullutslipp på arbeidsplasser, i byen Ichikawa i Japan, i mai 2024.

Utstyret som skal tilgjengeliggjøres på forskningsanlegget, er planlagt å inkludere batteridrevne elektriske gravemaskiner (2-tonns, 5-tonns, 8-tonns og 13-tonns modeller) produsert av Hitachi Construction Machinery Group, samt mobile energilagringssystemer og annet relatert anleggsutstyr.

Samarbeidspartnere

I tillegg vil Isuzu Motors Ltd., Itochu Corporation, Kyushu Electric Power Co. Inc og andre også bli med i Zero Emission EV-LAB som partnere, og vil jobbe sammen gjennom anlegget for å etablere nye forretningsmodeller. 

Videre vil anlegget ha demonstrasjonsområder for elektrisk drevne anleggsmaskiner og utstyr, sammen med et kommunikasjonsområde hvor besøkende kan utveksle meninger og komme med nye ideer. 

Anlegget vil gjøre det mulig for kunder og partnere fra hele verden å utforske utfordringer og muligheter for å oppnå nullutslipp på anleggsplasser og byggeplasser.

Energilagring i Europa

For å fremme nullutslipp på byggeplasser, etablerte Hitachi Construction Machinery Zero Emissions Business Planning Project 1. oktober 2023. 

Som en del av dette prosjektet, signerte selskapet et notat med Kyushu Electric Power om felles utvikling av mobile energilagringssystemer for det japanske markedet, samt et notat med Itochu og Alfen B.V. i Nederland om planer for å starte salg og utleie av mobile energilagringssystemer for det europeiske markedet. 

Powered by Labrador CMS