PARKERT: Dette vogntoget hadde manglende brems på fem av åtte hjul.
PARKERT: Dette vogntoget hadde manglende brems på fem av åtte hjul.

Nesten alt var feil med dette vogntoget

Kontrollørene fra Statens vegvesen traff usedvanlig godt da de plukket det norske tømmervogntoget ut til utvidet kontroll.

Det var på Støkken kontrollstasjon på E6 i Ås at vogntoget ble ettertrykkelig parkert. Dette skriver Statens vegvesen i sin rapport:

«Norsk tømmervogntog med overlastet tømmerbil, ble plukket ut til utvidet kontroll. Her ble det oppdaget luftlekkasje på tilhenger. Videre ble det utført bremsetest og funnet manglende brems på 5 av 8 hjul.»

Bruksforbud var allerede «oppnådd», og kjennemerkene inndratt, men kontrollørene fant mer:

«Det viste seg også at 4 av dekkene på tilhenger ikke var i samsvar med kravene til mønsterdybde 5mm – gebyr 8000 kr. Tømmerbilen var også overlastet, dette resulterte i bruksforbud og måtte lastes ned til riktige vekter. Overlastgebyr: 5150 kr.

Overlast

Også to andre nyttekjøretøy fikk svi for overlast på Støkken:

«Ett norsk vogntog lastet med fyllmasse ble stoppet med overlastet. Bruksforbud og overlastgebyr på 8300 kr.

Norsk lastebil stoppet med overlastet, bruksforbud, lastes ned til riktige vekter. Gebyr 2900 kr ble utført kjøre- og hviletidsbestemmelsene, 1000 kr til fører og 2000 kr til foretak.»

15 brudd

Litt lenger sør på E6, ved Svinesund, var det en tyrker som fikk kontrollørene til å sperre opp øynene:

«Tyrkisk vogntog stoppet for kontroll. Ved utvidet kontroll ble det avdekket 15 brudd på kjøre- og hviletid, hvor 8 var så alvorlige at de fører til anmeldelse. Motorvogn fikk også mangellapp på blålys. Fører er anmeldt.»

Powered by Labrador CMS