GRØNN: 50-tonns helelektrisk tipptruck fra LiuGong med Kjell Sæter, Pål Brandvold og Kim Massey.

Presenterer fem nye modeller

RENTAL GROUP: En av nyhetene er en 50 tonns tipptruck som aldri tidligere har vært på europeisk jord.

Publisert Sist oppdatert

Rental Group presenterer fem nye modeller av nullutslipps anleggsmaskiner på Vei og Anlegg 2024. En av nyhetene er en 50 tonns tipptruck som aldri tidligere har vært på europeisk jord. 

CEO i Rental Group, Erik Sollerud, sier de er godt i rute for å nå målet om at 50 prosent av utleiekonsernets investeringer skal være i nullutslippsløsninger innen 2025.

– Vi har en tydelig strategi om å være den ledende løsningsleverandøren innenfor utleie av hele spekteret av anleggsmaskiner – og vi er ikke i tvil om at nullutslippsløsninger utgjør en stor del av det kundene etterspør både nå og fremover.

20 stk. ute i markedet

Han nevner som eksempel at deres første parti av 20 helelektriske hjullastere i 20-tonnsklassen alle er ute i markedet, og de neste partiene er allerede på vei. 

Etterspørselen er høy forklarer han, og når de nå presenterer fem nye modeller på Vei og Anlegg så underbygger det hvordan selskapet satser.

– Og ikke minst vår tro på hvordan markedet vil utvikle seg, sier Sollerud.

Med skandinavisk spekk

Ifølge Sollerud har maskinene som presenteres høy kapasitet og er med skandinavisk spekk; 26-tonns hjullaster og 25-tonns gravemaskin i klassen med markedets største batterikapasitet, 7-tonns hjullastere som egner seg godt til vedlikeholdsarbeid i byer, 3-tonns graver – og 50-tonns tipptruck som i de riktige prosjektene kan erstatte de konvensjonelle tipptruckene i samme størrelse.

Går styggfort

– Vi ser en helt ny standard på hva som er mulig innenfor nullutslipp. Utviklingen går styggfort og vi hoppet på dette toget da det gikk fra perrongen. Vi erkjenner at dette er en krevende idrett, men med den kompetansen vi bygger i tett samarbeid med produsentene innenfor testing og service, så gir dette oss kraft og erfaring som gjør at vi skal være en solid partner for kundene våre og en aktør å regne med, uttaler Sollerud.

Fagansvarlig for nullutslipp i Rental Group, Kim Massey, er spent på mottakelsen når dørene åpner på Vei og Anlegg på NOVA Spektrum i Lillestrøm på onsdag.

– Vi er et stort team i Rental Group som jobber med utvikling innenfor nullutslippsfeltet, og vi gleder oss virkelig til å møte publikum på Vei og Anlegg. I min rolle er jeg privilegert som har fått vært med på hele reisen. Jeg har hatt nærkontakt med mange av maskinenes egenskaper og høyteknologiske løsninger – og ikke minst har jeg vært med på å teste maskinenes egenskaper i felt, avslutter Massey.

Powered by Labrador CMS