BYTTER BEITE: Dagfinn Søgård har hatt stålkontroll på JCB-maskinene i en årrekke, men ble headhuntet til toppjobb for Liugong i Skandinavia.

Headhuntet som ansvarlig for Skandinavia

LIUGONG: Maskinprodusenten er på full fart tilbake i det skandinaviske markedet, og har hentet en erfaren bransjemann fra Norge som blir ansvarlig for Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Dagfinn Søgaard har jobbet i Rosendal Maskin AS i nesten 16 år, og de seneste årene som produktansvarlig for JCB. Han har solid teknisk kompetanse, og har mekanikerutdannelse.

Ble kontaktet

Gjennom årene i bransjen er han blitt kjent med mange, og dette førte også til et tilbud om å bli Regional Sales Manager Scandinavia i Liugong Europe.

- Jeg ble rekruttert til denne stillingen av ansatte i Liugong Europa som jeg kjenner fra tidligere. Min funksjon vil være å ta hånd om salget for Liugong i Skandinavia, sier Søgård til Anlegg&Transport.

Kinesiske Liugong er én av verdens største maskinprodusenter, og var i et par tiår representert i Norge (den gang gjennom Hako Maskin), men forsvant ut av markedet i 2018. Utleiegiganten Rental Group tok på sett og vis merket tilbake for et års tid siden da selskapet begynte å importere Liugong-maskiner direkte, elektriske hjulgående maskiner som hjullaster og tipptrucker, til sin egen utleieflåte.

Bygge nettverk

I et intervju med Anlegg&Transport under Conexpo i Las Vegas for et års tid siden, sa adm. direktør i Rental Group, Erik Sollerud, at de ikke har noen intensjoner om å være maskinforhandler. Søgård skal jobbe både direkte med Rental Group og mot forhandlerne i Skandinavia.

- Hovedfokus vil være å forsterke det eksisterende gode samarbeidet med Rental Group her i Norge, samt følge opp eksisterende og nye importører i Skandinavia, sier Søgård.

Han påpeker at Liugong de senere årene har hatt det han omtaler som kjempevekst i Europa. Produsenten har investert i ny «Customer Hub» i Polen som benyttes til kundebesøk, demo og kurs, samt at et test- og utviklingsanlegg i England et utvidet.

- Med dette viser Liugong at de for alvor fokuserer på de europeiske kundene, sier Søgård.

40-talls lanseringer

Som nevnt tidligere i forbindelse med Rental Group, er det er BEV (Battery Electric Vehicles) Liugong i Skandinavia kommer til å fokusere på. Søgård sier Liugong har levert over 2000 «BEVs» på verdensbasis, og at det er mer på gang.

- Med planer om å lansere over 40 nye elektriske maskiner innen 2028, viser dette at Liugong har store ambisjoner for å bli en stor og viktig aktør på det europeiske og skandinaviske markedet, sier Søgård til A&T.

Powered by Labrador CMS