SIKT: Med hevbar hytte har maskinen en lastehøyde på vel 7 meter og føreren en øyehøyde på over 4 meter.

Sennebogens nye 4-tonner

TELESKOPLASTER: Brukervennlighet og effektivitet – laget i Bayern. Slik introduserer Sennebogen sin nye teleskoplaster.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Modellen Sennebogen 3,40 G er selskapets siste tilskudd i Multi Line-serien, og en oppfølging av den større Sennebogen 355E på 11 tonn.

- Den nye teleskoplasteren 3,40 G vil uten tvil møte enda større interesse enn den større 355E i det norske markedet. Teleskoplasteren er bygd for et bredere bruksområde og er en industrimaskin for gjenvinning, resirkulering, krevende materialhåndtering og for ryddig/lasting. Maskinen er også utviklet for bruk av både entreprenører, i landbrukssektoren og for kommuner, sier produktsjef Knut Grepperud hos importør Volvo Maskin AS.

Oversikt for føreren

Sennebogen 3,40 G har en nyttelast på 4 tonn til en lastehøyde på 7,70 meter, og med hevbar hytte har maskinføreren en øyehøyde på opptil 4,10 meter i 360 graders omkrets. Dette gir føreren full kontroll, selv ved de vanskeligste operasjoner.

ENKELT: Disse papirbitene er enkel match for Sennebogen 3,40 G teleskoplasteren, men maskinen kan brukes til en rekke andre oppgaver også.

4-tonneren er 5,5 meter lang og nær 2,5 meter bred. Med lang akselavstand på hele 3,10 meter, og driftsvekt på 9,3 tonn, har maskinen fått et lavt tyngdepunkt og betegnes som meget trygg å operere.

Maskinen er utstyrt med 100 kW motor (Steg V) og har toppfart på 40 km/t. I tillegg til kjøremodus, har føreren ytterligere to valg: Gaffeltruckmodus som er energibesparende og følsom, og lastemodus hvor kreftene mobiliseres for last og transport av bulkvarer.

Allsidig bruk

Sennebogen peker også på at maskinen, takket være den hevbare hytta, gir bedre oversikt og sikkerhet i lasting av lastebiler eller andre logistikkoppdrag enn en tradisjonell hjullaster.

Videre er maskinen klargjort for et bredt utvalg tilleggsutstyr for rydde- og feieoppdrag, eller kjøring i terreng. Den er nemlig klargjort for hjulskifte dersom den skal gå i ulendt terreng, eller trekke henger. Med «compact drive» girkasse med høyt dreiemoment, er maskinen bygd for allsidig drift også i terrenget.

- Vi har brukt god tid på introduksjon, og bygger tillit til Sennebogen-programmet. Spesielt i gjenvinningsindustrien er merket mye brukt, likedan er selskapets løftemaskiner for bruk i havner godt kjent. Det tar tid å bygge tillit, men med de nye Multi Line-maskinene tar vi et steg videre med produkter som sikter mot enda bredere brukergrupper, sier Knut Grepperud.

Powered by Labrador CMS