Kunikos norske leteprosjekter er merket med metalltyper.

Stellantis kjøper norsk nikkel og kobolt

Bilprodusenten Stellantis har inngått et strategisk samarbeid med Kuniko Ltd, som sikrer dem 35 prosent av den fremtidige produksjonen av nikkel- og koboltsulfat fra Kunikos norske leteområder i en periode på ni år.

Stellantis har også investert 5 millioner euro i ny egenkapital. De eier dermed 19,99 prosent av Kuniko, selskapet som driver karbonnøytral utvinning av metaller som er nødvendig til den grønne omstillingen.

– Vi er offensive, og på vei for å sikre en helhetlig portefølje av råvarer som trengs for å oppfylle målene vi har satt i vår strategi «Dare Forward 2030». Med Kuniko styrker vi muligheten til å dekke våre europeiske batteribehov med en lokal og miljøbevisst løsning fra selskapets norske prosjekter, sier Maxime Picat, sjef for innkjøp og forsyningskjede i Stellantis.

Leter etter batterimetaller

Den økte egenkapitalen vil bli brukt til å fremme Kunikos prosjekter for leting etter batterimetaller i Norge, inkludert nikkel, kobolt og kobber.

Som en del av strategiplanen «Dare Forward 2030», har Stellantis som mål å oppnå 100 prosent salg av batterielektriske personbiler i Europa og en 50 prosent salgsandel for batterielektriske personbiler og lette lastebiler i USA innen 2030.

Stellantis er på vei mot å bli et karbonnøytralt selskap, inkludert alle områder, innen 2038, med en kompensasjon på under 10 prosent for gjenværende utslipp.

– Dette strategiske partnerskapet med Stellantis fremmer bærekraftige europeiske verdikjeder for batterier og bekrefter potensialet i vår portefølje av batterimetallprosjekter i Norge, sier Antony Beckmand, administrerende direktør i Kuniko.

Beckmand sier at de sammen med Stellantis ser frem til å samarbeide for å oppnå suksess i letearbeidet, bevege oss mot produksjon og gi betydningsfulle bidrag til veksten og utviklingen av den europeiske batteriindustrien.

Australsk satsing i Norge

Kuniko er et australsk selskap, som driver letevirksomhet i Norge og Canada, og har sitt eget kontor i Oslo.

De norske leteprosjektene foregår i på Ringerike, i Gudbrandsdalen og i Trøndelag. Les mer om dette på Kunikos nettsider.

Arbeidet med å sikre en stabil forsyning av råmaterialer for sin elektrifiserte fremtid, gjør at Stellantis har inngått en rekke partnerskap. I tillegg til Kuniko har Stellantis avtaler med Alliance Nickel, McEwen Copper, Terrafame, Vulcan Energy, Element 25 og Controlled Thermal Resources.

Bertel O. Steen er importør for Stellantis-merkene Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel og Peugeot.

Powered by Labrador CMS