Daglig leder i Trym Anlegg, Robert Skjervstad (t.v.), og veidirektør i Trøndelag fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad, signerte kontrakten.

Trym Anlegg signerte kontrakt på gatebygging

Kontrakten er på ca. 228 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det skal bygges ny tofelts miljøgate i Innherredsveien i Trondheim. Denne uken ble kontrakten signert av Trøndelag fylkeskommune og Trym Anlegg AS som fikk jobben til rundt 228 millioner kroner.

Stor oppgradering

Det skal bygges ca. 1300 meter med ny tofelts miljøgate med fortau og separat sykkelvei med fortau i Innherredsveien.

Anlegget strekker seg fra Bassengbakken i vest til Saxenborg Allé i øst. Det vil videre være tilpasning til eksisterende sidegater og bebyggelse langs hele anlegget.

I tillegg skal prosjektet oppgradere og skifte ut kommunes vann- og avløpsledninger på store deler av strekningen. Overvannsanlegg og sikring av Innherredsveien som flomvei inngår også i arbeidene.

Starter før sommeren

Seksjonsleder i Miljøpakken TRFK, Roar Marius Lindstad, forteller at prosjektet finansieres gjennom midler fra Miljøpakke-samarbeidet med Trøndelag fylkeskommune som byggherre. Det er forventet oppstart av anlegget før sommerferien, og full aktivitet etter ferien og frem til høsten 2025.

Teamleder Odd Nygård beskriver prosjektet som et pilotprosjekt knyttet til miljøkrav. Prosjektet skal redusere klimagassutslipp kontra et tradisjonelt drevet anlegg.

Dette medfører sterkt fokus på en «Grønn» maskinpark og bruk av lavkarbonmaterialer. Det er lagt opp et minimumskrav til maskinparken for nullutslipps anleggsmaskiner.

Veidirektør i Trøndelag fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad, ser frem til at prosjektet kommer i gang og forteller at gateprosjektet er et av de større gateprosjektene som skal gjennomføres i Trondheim sentrum de neste årene.

– Vi er både takknemlige og stolte over å ha blitt tildelt et så viktig og prestisjetungt prosjekt for byen og innbyggerne. Det er ekstra tilfredsstillende å bli tildelt et prosjekt med så høye miljøambisjoner, fordi karbonfrie anleggsplasser og bruk av nullutslippsmaskiner er helt i tråd med selskapets strategiske vekstambisjoner, sier .

Powered by Labrador CMS