Syv av ti lastebiler hos Drottningholms Entreprenad har Allison automatgirkasser.
Syv av ti lastebiler hos Drottningholms Entreprenad har Allison automatgirkasser.

Allison på anlegg

Det er ikke så vanlig å se Allison automatgirkasser i anleggsbiler, men hos Drottningholms Entreprenad på Ekerö ved Stockholm er det motsatt.

Allison automatgirkasse fra 4000-serien.
Allison automatgirkasse fra 4000-serien.

Der er nesten alle lastebiler utstyrt med Allisons helautomatiske girkasse. Dette skyldes ikke minst ønsker fra sjåførene, men også fordi selskapet har funnet ut at det ligger god økonomi i et slikt girkassevalg.

Drottningholms Entreprenad er et mellomstort transportselskap som utfører transport- og anleggsarbeid i Stockholm-området. Bilparken består av 10 lastebiler, en Volvo og ni Scania. Syv av dem er utstyrt med Allisons automatgirkasser.

- Vi har alltid lyttet til sjåførenes ønsker, og det er derfor vi satser helhjertet på Allison-kasser, sier eier og adm. direktør i selskapet, Peter Faerden. - Vår omsorg for de ansatte innebærer at vi nesten ikke har noen personalutskiftning. De setter pris på å slippe å gire hele tiden, noe som på sikt kan gå på helsen løs og sliter på drivlinjen. Den merkostnaden en Allison-girkasse medfører på investeringstidspunktet, tjener man godt inn igjen i bilens levetid, takket være lavere vedlikeholdskostnader og færre uventede havarier.

Når det er tid for å skifte ut de tre bilene med manuelle girkasser, vil det bli valgt Allison, ifølge Faerden. - Jeg ser ingen som helst grunn til å kjøre rundt i bytrafikken med noen annen girkasseløsning.

Forsiden nå