Trysilhus og Drammen havn samarbeider:

Sammen på havna: Til venstre markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Trysilhus, Eli Therese Strindeberg. Til høyre assisterende havnedirektør Ivar Vannebo. I midten Trysilhus’ prosjektleder, Terje Jansson Nyrud.

Boligene kommer sjøveien

Drammen havn ønsker å bidra til at regionens næringsliv lykkes. Boligbygger Trysilhus er ett av selskapene som har nytte av havna. Mange av kundenes nye hjem kommer nå sjøveien.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

På havna i Drammen losses boligmodulene av skipet «Kurland» og fraktes til Sande sentrum der boligblokkene reiser seg i rekordfart. Modulene er produsert i Estland og transportert med båt til Drammen.

Kun den siste etappen, de få kilometerne fra havna i Drammen til byggeplassen i Sande sentrum, foregår på vei.

- Drammen havn spiller en viktig rolle for logistikken i dette prosjektet. Modulene kommer samlet på én båt og kan bli fraktet kontinuerlig ut på byggeplassen. Der monteres modulene fortløpende slik at hele bygget med leiligheter i fem etasjer er på plass i løpet av tre dager. Hele prosessen med leveranse og montering har gått smidig og i henhold til planen, sier prosjektleder Terje Jansson Nyrud i Trysilhus.

- Velger miljøvennlig transport

- Båttransporten for Trysilhus viser at det er mulig for regionens bedrifter å velge miljøvennlig transport, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

Han opplyser at skipets agent er Bergenhus Shipping, og at det er Drammen Shipping som har ansvaret for lossingen av fartøyet.

Modulene til boligprosjektet Bergbakken i Sande sentrum er produsert i Estland av selskapet Kodumaja, spesialist på å bygge fabrikkproduserte leilighetsmoduler. Siden 1995 har selskapet levert mer enn 8000 leiligheter og eneboliger, mange av disse til det norske markedet.

Kommer ferdig med bad- og kjøkkeninnredning

- Leilighetene kommer så godt som ferdig innredet med bad, kjøkkeninnredning, ferdig malte vegger og stort sett ferdig lagte gulv. På byggeplassen sammenkobles modulene og arbeidet med alle tekniske installasjoner utføres. I tillegg kommer innvendig og utvendig ferdiggjøring, sier Terje Jansson Nyrud i Trysilhus.

Boligprosjektet Bergbakken består av tre bygg og totalt 58 leiligheter. Bygg A ble levert og montert på denne måten i oktober, og nå er det bygg B som blir levert. Til sommeren vil bygg C bli levert på samme måte. 44 av de 58 leilighetene er allerede solgt.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS