Natt til lørdag 30. mars 2019 brant dette vogntoget 1,5 km inne i Gudvangatunnelen på E16 i Sogn og Fjordane.

Brann i Gudvangatunnelen

Natt til lørdag 30. mars 2019 skjedde det igjen i den brannutsatte tunnelen på E16: Det begynte å brenne i et tungt kjøretøy.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På grunn av vedlikeholdsarbeid i E16-tunnelen, som ligger sør i Sogn og Fjordane, ble det kjørt kolonne med ledebil gjennom tunnelen.

Da en kolonne på fire vogntog ble ledet gjennom tunnelen, begynte det ene å brenne. Brannen er slukket. Vogntoget er helt utbrent.

32 personer ble evakuert fra tunnelen da det brant. De fleste av disse var vedlikeholdsarbeidere som jobbet i tunnelen. Alle som var i tunnelen kom seg ut. Fire er sendt til sykehus med det som omtales som mindre røykskader.

Statens vegvesen skriver dette på Twitter tidlig lørdag morgen:

«E 16 Gudvangatunnelen stengt pga oppryddningsarbeid. Blir neppe åpnet på en god stund. Det er store skader i tunneltaket. Anbefalt omkjøring 1: via rv 13 Voss-Granvin, rv 7 Hardangervidda, fv 50-Hol/Aurland. Anbefalt omkjøring 2. E39 Bergen-Lavik-Oppedal. - Fv 55 Dragsvik-Hella»

Det har brent tyngre kjøretøy før i Gudvangatunnelen på E16 sør i Sogn og Fjordane (merket). Og natt til lørdag 30. mars skjedde det igjen.

- Brannvesenet driver per nå med etterslukking, og det er uvisst hvor lenge tunnelen vil bli stengt. En geolog vil gå igjennom tunnelen med henblikk på skader. Både tak og vegger må undersøkes, sa Morten Rebnor ved Vest politidistrikt til Bergens Tidende tidlig lørdag.

Powered by Labrador CMS