Nye sikkerhetsregler gjør at nye MaracanBygger bygger nye Maracanã får mye lavere tilskuerkapasitet enn tidligere.
Nye sikkerhetsregler gjør at nye MaracanBygger bygger nye Maracanã får mye lavere tilskuerkapasitet enn tidligere.

Bygger nye Maracanã

Med fire Linden Comansa-kraner ombygges den legendariske fotballstadion i Rio de Janeiro.

Maracanã stadion i Rio de Janeiro er en av de virkelig legendariske idrettsarenaene i verden, og var lenge den idrettsarenaen i verden med høyest tilskuerkapasitet. Tilskuerrekorden er på 199.854 fra kampen mellom Brasil og Uruguay under fotball-VM i 1950.

Det kan også nevnes at Maracanã også har verdens høyeste publikumsbesøk på en musikkonsert med billettsalg. I 1991 var nemlig hele 198.000 mennesker til stede og så et visst poporkester ved navn A-ha.

I nær fremtid skal Maracanã være kronjuvelen blant anleggene under fotball-VM i 2014 og også brukes til både åpnings- og avslutningsseremoniene under OL i 2016. Og da trengs det opprustning.

Nå står fire Linden Comansa-kraner inne på den enorme arenaen og gjør de tyngste løftene i byggeprosessen. Kranene er av typen 21 LC 400, med en løftekapasitet å 18 tonn og en bomlengde på 70 meter.

Med den rekkevidden når de fire kranene, som er levert av utleieselskapet Roll-Lift Latin America, hele byggeområdet uten problemer.

Den viktigste jobben til kranene er i øyeblikket å montere metallfundamentet til seteradene, og senere skal de være med på å heise opp stålkablene til taket. Maracanã har tidligere ikke hatt overbygg, men i fremtiden vil 96 prosent av setene være under tak.

Kranene er montert med en høydeforskjell på bare 5,5 meter, med den laveste på 36,3 meters høyde, og den høyeste på 52,8 meter.

Når arbeidet er ferdig, etter planen i februar neste år, vil nye Maracanã ha en tilskuerkapasitet på 79.000.

Her ser du flere bilder fra utbyggingen:

 

 

 

Forsiden nå