Veistrekningen åpnet i november 2014. Statssekretær Bård Hoksrud kutter snora ved hjelp av kniv, flankert av ordfører Anne-Mette Øvrum i Sør-Odal og Øystein Østgaard i Kongsvinger.

Krever Vegvesenet for 53 mill. etter tapt anbud

AF Gruppen var klart lavest på bygging av 9,6 km motorvei, men Veidekke fikk likevel jobben. Nå krever AF Gruppen kompensasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Da det var tilbudsåpning på rv. 2 Slomarka – Fulu i april 2012 var det kommet inn to tilbud. AF Gruppen med et på 498,4 millioner kroner og Veidekke med et på 566,8 millioner.

Alt lå altså til rette for at AF Gruppen skulle få storkontrakten, men den gikk i stedet til Veidekke. Etter tilbudsvurdering ble AF Norge AS avvist. Vegvesenet mente anbudet var utformet slik at AF Gruppen kunne fått seks uker lengre byggeperiode, noe som ville vært en konkurransefordel i forhold til Veidekkes anbud. Et slik forbehold kunne ikke prises, mente Vegvesenet og tilbudet ble dermed avvist.

Tapt fortjeneste

AF Gruppen er ikke enig i at de tok et slikt forbehold i sitt tilbud og at avvisningen var uberettiget. Nå krever de Statens vegvesen for 53,4 millioner kroner pluss renter i tapt fortjeneste, skriver Finansavisen.

Tidligere prosjektleder Geir Jensen i Statens vegvesen forsegler avtalen verdt nesten 567 milloner kroner med distriktsleder Jon Sørby i Veidekke. AF Gruppen ville bygge veien 68 millioner kroner billigere.

- Det er ikke tvilsomt at AF Gruppen ville ha blitt tildelt kontrakten i et hypotetisk hendelsesforløp hvor Statens vegvesen ikke hadde begått de ansvarsbetingende feil, og det foreligger således en årsakssammenheng, skriver AF Gruppens advokat Thomas G. Naalsund i sluttinnlegget til Oslo tingrett der saken starter 3. mars.

- Har ikke lidd tap

Statens advokat er Andreas Rostveit, og han argumenterer for at AF Gruppen ikke har lidd økonomisk tap.

- AF Gruppens tilbud var alt for lavt. I tillegg har de unnlatt å fremlegge dokumentasjon for kravet, skriver Rostveit ifølge Finansavisen.

Partene har forsøkt å løse saken utenfor rettssystemet, men uten å lykkes.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS