Ny container-lettvekter lansert i dag.
Ny container-lettvekter lansert i dag.

Ny lettvekter

En ny DSM HighQ container er lansert. Den er 20% lettere enn stålcontaineren og er svært kostnadseffektiv.

Den ble presentert på den globale Intermodal Europe 2012 i Amsterdam i dag.

Testet av Samskip

Det islandske rederiet Samskip har stått sentralt i testingen av containerens egenskaper. Foruten betydelig vektreduksjon representerer den stor energisparing og brukervennlighet.

Vektreduksjonen av den 45 fots containeren er oppnådd med sammensatte paneler som erstatter den vanlige korrugerte stålcontaineren.

Aerodynamisk

Lavere nettovekt i kombinasjon med aerodynamisk utforming gir betydelige drivstoffbesparelser under transport, sammenlignet med stålbeholderen.

De flate sidene gjør det enklere å laste og losse. Den er også lett å rengjøre og tiltrekker lite skitt. Innovative high impact hjørner beskytter taket under containerhåndtering. HighQ-containeren har lang levetid og gir stor lastbeskyttelse.

Vanskelige forhold

- Den er testet under svært vanskelige forhold, så vi har stor tro på at den skal tåle de mest ekstreme forhold, sier Diederick Blom, Chief Operating Officer i Samskip Multimodale.

Samskip har samarbeidet med DSM Innovation Center i utviklingen av containeren. DSM arbeider med industrielle partnere for å utvikle forsyningskjeden av de nye HighQ-containerne.

 

Forsiden nå