Denne dozeren, en Cat D6T LGP, er blant maskinene som er solgt fra Carl C. Fon AS via Auksjonen.no AS.

«Oppskrift» på et godt bruktmaskinsalg

Carl C. Fon AS har gode erfaringer med å selge maskiner, biler og utstyr via Auksjonen.no AS.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Auksjonsbedriften Auksjonen.no, med hovedkontor i Tønsberg, opplever økende pågang fra bedrifter som ønsker å selge via deres nettverk.

En av disse, er entreprenør-bedriften Carl C. Fon med hovedkontor i Sandefjord.

- Vi solgte via Auksjonen.no for første gang i 2010. Til nå har de solgt ti anleggsmaskiner, 15 biler og mye utstyr for oss, sier maskinansvarlig Jarle Skogly hos Vestfold-entreprenøren.

- Det blir mer og mer vanlig å selge brukt på denne måten. Vi blir lovet en innbyttepris hos forhandleren, og får lov til å prøve å selge den på nettauksjon for å se om vi får en bedre pris. Dersom vi ikke får solgt, står innbyttetilbudet ved lag, sier han.

Bilde fra Vei og Anlegg 2018. Fra venstre: J. Martin Osmundsen (leder maskinavdeling hos Carl C. Fon), Jarle Skogly (maskinansvarlig hos Carl C. Fon), Knut Petter Gisholt (salgssjef bedrift hos Auksjonen.no) og Monika Gustafsson (produktsjef hos Auksjonen.no).

Dokumentasjon er viktig

Det er ikke mange som reiser rundt og ser over maskinen de skal kjøpe på plassen der den står. Da blir dokumentasjon og bilder ekstremt viktig for å få en høyere pris.

- Jo mer informasjon vi tilbyr, desto lettere er det å få en god salgspris, sier auksjonsmegler Lars Vatne Christensen hos Auksjonen.no.

- Vi er veldig nøye med å ha gode serviceavtaler med god dokumentasjon på våre maskiner. Det får igjen for når vi skal selge, sier Skogly.

Mye informasjon om en bruktmaskin gjør det lettere å få en god salgspris, sier auksjonsmegler Lars Vatne Christensen hos Auksjonen.no AS.

Kjøpere kan sjekke maskintilstanden hos forhandleren som har tatt seg av serviceavtalen. I tillegg er Auksjonen.nos meglere nøye med å ta bilder.

- God bildedokumentasjon er med på å gi en god salgspris, siden mange som kjøper ikke reiser dit maskinen står for å se på den, sier megler Christensen.

Over 112 mill. kroner

Auksjonen.no har sin opprinnelse i Motorcompaniet AS som startet med tradisjonelt auksjonssalg i 1987. I april 2010 ble nettsiden Auksjonen.no lansert. I januar 2012 ble Auksjonen.no AS etablert, og har de siste årene hatt en sterk vekst.

Selskapet har 35 ansatte og drifter tre avdelinger i Norge. Driftsinntektene var litt over 112 millioner kroner i 2017.

Selskapet har salg for næringsliv og private, objekter for banker og finansieringsselskaper, samt avhending av konkursbo.

Powered by Labrador CMS