Antonio Albacete (nr. 2) har flere ganger vært i ledelsen under EM i Truck Race, men aldri sammenlagt. Her er han i nærkamp med Markus Oestreich (nr. 4) som nå ligger på fjerdeplassen i sammendraget.
Antonio Albacete (nr. 2) har flere ganger vært i ledelsen under EM i Truck Race, men aldri sammenlagt. Her er han i nærkamp med Markus Oestreich (nr. 4) som nå ligger på fjerdeplassen i sammendraget.

Truck Race: Tett i toppen

Fortsetter årets EM i Truck Race i samme stil som hittil, kan man ikke være sikker på medaljefordelingen før den siste EM-helgen på Le Mans i Frankrike i midten av oktober.

Jochen Hahn har etter hver EM-helg klart å dra i land sammenlagtseieren, men ofte med svært liten margin.
Jochen Hahn har etter hver EM-helg klart å dra i land sammenlagtseieren, men ofte med svært liten margin. Foto: Richard Kienberger

Det som imidlertid synes helt klart, er at slaget om førsteplassen står mellom MAN-førerne Jochen Hahn og Antonio Albacete. Noe av det samme kan sies om bronsekampen hvor Renault-førerne Adam Lacko og Markus Bösiger fører en like innbitt kamp. Her er imidlertid ikke avstanden bakover like stor, så her er det fortsatt visse muligheter for endringer.

Knepent for Hahn

Ser man kun på sammenlagtseierene hver helg, har Hahn ledet hele tiden. Virkeligheten er noe annen. Ved flere anledninger har den tidligere europamesteren Antonio Albacete vært i ledelsen i løpet av en helg med fire løp. Også sammenlagt har Hahn-ledelsen vært minimal, bortsett fra den aller første i Istanbul. Hahn har vært nede i en sammenlagtledelse på ett lite poeng. Det skjedde i det 4. rennet i franske Nogaro. Etter det 7 i Smolensk i Russland før EM-ferien er avstanden seks poeng. Den kan godt bli spist opp allerede under det innledende løpet i Most, Tsjekkia, helgen 2. og 3. september.

Det er nettopp uforutsigbarheten som gjør Truck Race så spennende. Eksemplene er mange på det. På Nürburgring ledet Albacete etter første dag. Søndag ble det straffepoeng etter en fartsoverskridelse (!), og en punktering gjorde det ikke bedre. Også i Smolensk var spanjolen kortvarig i ledelsen. Så valgte han dårlig strategi i en kurve, og dermed ble han bokstavelig talt overrumplet av Hahn som tok tilbake ledelsen.

De tre beste i sammendraget:

Tett kjøring, svidde dekk og hyppige sammenstøt gjør Truck Race spektakulært og publikumsvennlig.
Tett kjøring, svidde dekk og hyppige sammenstøt gjør Truck Race spektakulært og publikumsvennlig. Foto: Richard Kienberger

1. Jochen Hahn (MAN) 331 poeng. 2. Antonio Albacete (MAN) 325 poeng. 3. Marcus Oestreich (Renault) 215 poeng.

 

Forsiden nå