TROMSØ: Arbeidsleder Endre Halvorsen (t.v.), anleggsleder Daniel Skjønsfjell og prosjektingeniør Ingrid Sølverud på byggeprosjektet Norheim Terrasse i Tromsø er noen av dem som har jobbet med Peab Byggs grunnlisens for å kunne bygge svanemerkede bygg.

Alle nye Peab-boliger svanemerkes

Alle nye leilighetsbygg og boliger som utvikles og bygges av Peab skal svanemerkes.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Før jul 2021 fikk Peab Bygg innvilget grunnlisens for svanemerking. Det betyr at Svanemerket, myndighetenes eget miljømerke, har gitt sitt godkjent-stempel på premissene for miljømerking av fremtidige boliger.

Først ute med svanemerking blir Norheim Terrasse i Tromsø. Blant de neste boligprosjektene som skal svanemerkes er Osebakken Park i Porsgrunn, Inga Sparbos vei i Tromsø og Sandefjord Hageby.

- Svanemerking er en viktig del av klima- og miljøarbeidet vårt, og grunnlisensen har vi jobbet med over lengre tid, sier Marit Vassmyr, miljøsjef i Peab Bygg Norge.

- Svanemerket forplikter oss til å bygge energieffektive boliger med godt inneklima og fravær av miljø- og helseskadelige stoffer. I tillegg kvalitetssikres byggeprosessen fra planlegging til overlevering.

Byggenæringen er en av bransjene som har størst miljø- og klimabelastning. Derfor er det ekstra viktig med gode løsninger, mener Bjørn Olav Aarø Strandli, markedsrådgiver i Svanemerket.

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norge og de andre nordiske landene. Miljømerking Norge forvalter merkeordningen her til lands og er underlagt Barne- og familiedepartementet.

- Vi er en uavhengig tredjepart som nå går god for at Peab er i stand til å bygge i tråd med våre krav, sier Strandli.

- Vi har opplevd en sterk økning i interessen for Svanemerket i Norge de siste årene. Antallet svanemerkede boenheter og andre bygg er nå nesten ni ganger så stort som i 2018. Til sammen er det over 3500 svanemerkede bygg og boenheter som er ferdig bygget eller under oppføring i Norge, sier han.

Powered by Labrador CMS