Veidekke kjøper entreprenør i Østfold

Veidekke har inngått endelig avtale om å kjøpe alle aksjene i entreprenøren Haugerud Vikeby AS i Mysen.

– Dette er skikkelig god match, og vi er veldig glade for vi sammen skal ta en større del av byggemarkedet sør for Oslo, sier distriktsleder Ketil Gunde Andersen i Veidekke.

– Vi har sett etter den riktige muligheten for å styrke vår posisjon i regionen sammen med vårt datterselskap Øst AS i Halden. Derfor er vi nå svært glade for at vi har funnet sammen med en solid entreprenør med egne fagarbei­dere og ikke minst en bedriftskultur som er sammenfallende med vår egen. Det er jo en forutsetning for at slike oppkjøp blir en suksess, sier Andersen.

Bygg- og anleggsmarkedet i Østfold og Akershus sør er stort, ikke minst takket være den nye Follobanen og E18 som reduserer reisetiden til Oslo betydelig. Med byggevirksomhetene Øst AS i Halden med avdelingskontor i Spydeberg og Haugerud Vikeby i Mysen, vil Veidekke få et bedre utgangspunkt for økt gjennomføringsevne, kompetanse og konkurransekraft i regionen.

– Vi ønsket å utvikle oss videre og bli del av en større entreprenør og hadde Veidekke øverst på ønskelista vår. Vi tar med oss både våre verdier og vår bedriftskultur inn i et konsern med solide muskler, og jeg er glad for å bli en del av Veidekke-laget sammen med våre håndverkere og funksjonærer, sier daglig leder Jørn Haugerud i Haugerud Vikeby.

Intensjonsavtalen ble offentliggjort 4. januar. Overtagelsen skjer med virkning fra 11. mai 2023.

Powered by Labrador CMS