Denne sjåføren har en god grunn til å dukke

Selv om det blir litt vinglete kjøring, er det beste alternativet i denne situasjonen å holde hodet lavt. Se hvorfor i videoen.

Publisert

I Sør-Afrika er det ekstremt farlig å være lastebilsjåfør. Risikoen for å bli ranet, banket, skutt og drept er høyere enn i de fleste land i verden.

Bilde fra videoen over, der sjåføren dukker for å unngå å bli skutt.
Bilde fra videoen over, der sjåføren dukker for å unngå å bli skutt.

For det første er det en situasjon der sjåfører fra land nord for Sør-Afrika hentes inn for å kjøre for en lavere lønn enn de lokale sjåførene. Dette har utviklet seg til en voldelig konflikt mellom utenlandske og sørafrikanske sjåfører.

For det andre, er det mange tilfeller av vinningskriminalitet, der sjåfører risikerer å bli drept for lasten. Det er dette siste som sannsynligvis er tilfellet i videoen over.

I videoen havner sjåføren brått i en alvorlig situasjon, der begge sidevinduene blir skutt i stykker. Han holder bokstavelig hodet lavt og kommer uskadd fra situasjonen.

Videoen er delt på sosiale medier nå i oktober 2020. Versjonen vi viser her på AT.no er delt av afrikanske (Zimbabwe) ATMO TV på Youtube. Denne viser både hva som skjer inne i førerhuset og utenfor ved hendelsen. Vi bruker denne til tross for maset på slutten om å abonnere på publiserens Youtube-kanal.

Powered by Labrador CMS