BESTE: 2023 ble det beste året for Volvo Trucks noensinne.

All time high for Volvo

2023: Volvo Trucks hadde rekordhøye salgstall i 2023 og leverte flere lastebiler enn noensinne.

Publisert Sist oppdatert

I 2023 hadde Volvo Trucks rekordhøye salgstall og leverte flere lastebiler enn noen gang tidligere. I tillegg fikk de ett utvidet tilbud av elektriske lastebiler. 

FORNØYD: Det var en fornøyd Volvo-sjef, Roger Alm, som kunne presentere tallene for 2023.

Totalt leverte Volvo Trucks 145.395 lastebiler på verdensbasis, dette var 200 biler mer enn i forrige rekordår 2022. Selskapet hadde i 2023 sterke markedsandeler over hele verden og de tre største markedene var USA, Brasil og England. 

– Jeg er virkelig stolt av vår prestasjon i 2023 – et nytt rekordår! Dette er et tydelig bevis på at kundene våre setter pris på drivstoffeffektiviteten, sikkerheten og oppetiden til lastebilene våre, sier Roger Alm, president i Volvo Trucks. 

Elektrisk vokser 

VOKSER: I 2023 var nesten 50% av alle elektriske lastebiler som ble levert i Europa en Volvo

Volvo Trucks beholdt sin sterke posisjon i markedet for elektriske lastebiler og leverte totalt 1.977 elektriske lastebiler i 2023, en økning på 256 prosent sammenlignet med året før. Volvos andel av det tunge elektriske segmentet i Europa økte til 47,2 prosent (32,3 prosent). 

Volvo Trucks utvidet i januar utvalget av elektriske lastebiler med to nye modeller – nye Volvo FH Aero Electric og nye Volvo FM Low Entry. Sistnevnte er selskapets første modell utviklet utelukkende med en helelektrisk drivlinje. Dette betyr at selskapet nå har totalt åtte elektriske lastebilmodeller på programmet. 

– Med våre siste lanseringer styrker vi vår ledende posisjon i bransjen. Våre elektriske lastebiler er i serieproduksjon og i daglig trafikk – og reduserer utslipp for kundene våre hver dag, sier Roger Alm. 

Siden 2019 har Volvo Trucks levert elektriske lastebiler til kunder i 45 land på seks kontinenter. I løpet av 2023 leverte Volvo sine første tunge elektriske lastebiler i Latin-Amerika, til kunder i Brasil, Chile og Uruguay. Volvo ble også den første produsenten som leverte batterielektriske tunge lastebiler i Marokko, Sør-Korea og Malaysia. 

Største lansering 

I begynnelsen av 2024 hadde Volvo sin største produktlansering av nye lastebiler globalt noensinne. Den helt nye Volvo VNL langtransport tunge lastebil for det nordamerikanske markedet, er basert på en helt ny plattform som vil ha inntil 10 prosent bedre drivstofføkonomi sammenlignet med forrige generasjonen, og en rekke nye sikkerhetsfunksjoner. Den nye plattformen kan også benyttes til ulike fornybare drivstoff samt batterielektrisk drivlinje. 

For Europa, Midtøsten, Afrika, Asia og Australia, ble Volvo FH-modellen avduket i en ny FH Aero-versjon med fire forskjellige drivlinjealternativer, inkludert elektriske- og fornybart drivstoffdrevne motorer. Bilen har en optimalisert aerodynamikk og nye teknologier, som gjør at denne modellserien har inntil 5 prosent bedre drivstoffeffektivitet sammenlignet med den vanlige Volvo FH-modellen.

Powered by Labrador CMS