Torsdag 9. juni sommeråpnes Trollstigen (men holdes stengt 13. juni kl. 7-19). Første svingen etter Stigfossbrua (i rød ring) får samtidig navnet Grøvdalsvingen etter David Grøvdal, som har jobbet 46 år med drift og vedlikehold av Trollstigen.

Åpner veien

Men den stenges igjen én dag.

Møre og Romsdal fylkeskommune åpner Trollstigen for trafikk torsdag 9. juni klokken 13. Samtidig får den siste, navnløse svingen i den verdenskjente turistveien navnet Grøvdalssvingen, etter David Grøvdal, som har hatt Trollstigen som arbeidsplass i 46 år.

Svingene i Trollstigen har navn etter personer eller arbeidslag som har vært med på å bygge veien, for eksempel Martin Uri, Anton Fiva og Arthur Langdal. I 2020 ble svingen ved Stigfossen døpt Nikkasvingen, etter Nikoline Myren Grønning, som var anleggskokke under byggingen.

Startet i 1974

David Grøvdal jobbet sin første sesong i Trollstigen som veiarbeider i Statens vegvesen i 1974. De 46 neste årene, frem til 2020, var han sentral i drift og vedlikehold av veien. Frem til 2003 som maskinfører, senere som kontrollingeniør der han fulgte entreprenørenes arbeid i Trollstigen tett.

- Det er trolig ingen som har så mange arbeidstimer i Trollstigen og som kjenner veien og fjellene rundt så godt som David. Det var en utfordrende vei å bygge, men det er også en svært utfordrende vei å drifte og vedlikeholde. Det er en del av veifaget som ikke får like mye oppmerksomhet, derfor er det ekstra gledelig og veldig fortjent at svingen etter Stigfossbrua på vei opp Trollstigen får navnet Grøvdalsvingen, sier byggeleder Roar Vikhagen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Stengt mandag

Det gjenstår en del reparasjoner i Trollstigen. Mandag 13. juni, fra klokken 7 til 19 blir veien stengt, for å støype siste rest med betongkanter.

Veien er for smal til at trafikken kan kjøre samtidig.

Powered by Labrador CMS