Volvo Trucks ser tilbake på 2022 med gode minner.

Rekordår for Volvo Trucks

2022 ble et år i rekordenes tegn for Volvo Trucks.

Publisert

Den verdensomspennende lastebilprodusenten leverte 145.195 lastebiler i 2022, en økning på 19 % fra 2021 (122.525 lastebiler). Volvo økte også markedsandelen i segmentet for tunge lastebiler (≥ 16 tonn) i 41 markeder over hele verden. I en pressemelding skriver Volvo Trucks at det rekordhøye antall leveringer og økningen av markedsandel, også må sees i lys av utfordringer i forsyningskjeden som fortsatte gjennom året.

– Vi har hatt et fantastisk år, med tanke på de usikre og vanskelige tidene vi lever i. Tross utfordringer i forsyningskjeden og avbrudd i produksjonen klarte vi å øke volumene betraktelig og få lastebilene ut til kundene, slik at de kan utvide og forbedre virksomhetene sine. Alt dette er takket være vårt tette samarbeid med underleverandørene våre i tillegg til det harde arbeidet som er lagt ned i vår egen organisasjon og ute hos forhandlerne våre, sier adm. direktør Roger Alm i Volvo Trucks.

- Vekstvinner

I Europa har Volvo Trucks en markedsandel på 18,2 %, noe som er det høyeste noensinne. I pressemeldingen står det videre at Volvo Trucks er markedsleder i flere europeiske land. Selskapet økte også markedsandeler i Nord-Amerika og Australia til henholdsvis 10,8% og 17%. I Brasil økte markedsandelen til 24,6 %, noe som gjør Volvo Trucks til markedsleder for første gang. Videre står det i pressemeldingen av i Norge ble Volvo den store vekstvinneren i 2022 med over 11% vekst sammenlignet med året før, og over 40% markedsandel.

– Lanseringen av nye produkter og tjenester i løpet av året har vært vellykket, og vi har solgt kjøretøy til mange nye kunder også, sier adm. direktør Roger Alm i Volvo Trucks.

– Lanseringen av nye produkter og tjenester i løpet av året har vært vellykket, og vi har solgt kjøretøy til mange nye kunder også. Tilbakemeldingen fra kundene er at de setter stor pris på den høye kvaliteten og de drivstoffeffektive lastebilene vi leverer, men også den profesjonelle og raske hjelpen de får fra vårt utstrakte nettverk av forhandlere og verksteder. Alle disse faktorene bidrar til lønnsomheten, sier Roger Alm.

Elektrisk transport

Volvo Trucks startet serieproduksjon av de tunge elektriske lastebilene i 2022, som den første globale lastebilprodusenten, melder Volvo Trucks. Levering av elektriske lastebiler viser nå tydelig en positiv og økende trend. USA, Tyskland, Nederland, Norge og Sverige er i dag de største markedene for Volvos elektriske lastebiler.

– Mange av våre kunder, både i Europa og internasjonalt, startet overgangen til elektrisk i løpet av året. De ser tydelig at transport med null utslipp er en økende og spennende forretningsmulighet. Jeg er veldig trygg på at denne trenden kommer til å fortsette og raskt vokse i de kommende årene, uttaler Roger Alm.

Powered by Labrador CMS