Det er proffe folk som har spesialisert seg på å stjele styringsenheten til lys i fronten fra Volvo-er. Disse åtte bilene ble fratatt hver sin styringsboks av denne typen natt til onsdag. De sitter lett tilgjengelig under bilen i front, og tyvene bruker 2,5 til 5 minutter per bil har overvåkingsvideoer vist. To tyver kan dermed fjerne denne delen fra åtte lastebiler på ca. ett kvarter!

Tyver stjal styringsenheter fra hele denne rekka

Selv om dette dekkes av forsikringen, koster det likevel bedriften H Hannevold Transport AS over 300.000 i utgifter og tapt inntekt.

Publisert Sist oppdatert

Natt til onsdag var godt mekanisk trente tyver på ferde i Sundbyfoss i Vestfold hos bedriften H Hannevold Transport.

De tok med seg lysstyringsenheten som sitter under bilen, fra alle åtte Volvo-lastebilene som sto ved siden ved hverandre på en opplyst plass som var godt synlig fra fylkesvei 32 like ved.

Daglig leder Nils Terje Hannevold, bor på andre siden av fylkesveien med godt utsyn til lastebilene.

- Men man må jo sove litt, og da følger jeg jo ikke med på plassen, sier Hannevold.

Han vet med sikkerhet at kjeltringene må ha vært på plassen mellom 00.15 og 04,30 nett til onsdag 22. februar.

Volmax

- Jeg kan ikke få rost Volmax på Borgeskogen nok for innsatsen de har lagt ned for å få lastebilene raskt tilbake i arbeid, sier Hannevold.

Et par av bilene var i arbeid igjen tidlig på onsdag, med nye enheter på plass.

- Og 23.45 samme dag, under ett døgn etter at alle åtte bilene ble gjort ubrukelige, hadde Volmax reparert alle bilene, sier han strålende fornøyd.

Politiet

Den daglige lederen var ikke like fornøyd med politiet: De hadde ikke anledning til å komme til Sundbyfoss for å etterforske hendelsen.

Det hadde de heller ikke da transportbedriften ble frastjålet flere hundre liter drivstoff for et par uker siden.

- Men de ringte meg faktisk i går, godt ut på dagen, og tok dette seriøst, sier Hannevold.

Koster penger og tid

Og seriøst er det, for Nils Terje Hannevold forteller til AT.no at summen for bedriften på kostnader og tapte inntekter i forbindelse med innbruddet kommer på over 300.000 kroner. Detter er kostnader som ikke dekkes av andre og som dermed reelt må dekkes av bedriften.

Stadig flere tiltak må også settes i verk for å avskrekke tyver fra å ta deler fra lastebilene til H Hannevold Transport. Alle koster penger og en god del ekstra bruk av tid i det daglige.

- Jeg skjønner heller ikke hvorfor det tar styringsenhetene til lys fra Volvo-ene. Jeg har holdt på mange år, og det har aldri vært aktuelt å skifte dem noen gang, funderer Hannevold.

Hvis det ikke er stort behov for slike reservedeler til Volvo-lastebiler, kan det kanskje tenkes at de brukes til andre biler eller maskiner, eller deles opp og selges i deler.

Powered by Labrador CMS