Bilde fra overvåkingskamera på området til Sandefjord Transport på Borgeskogen industriområde. Bildet viser kranbilene det er stjålet deler fra og politiet som er på plass for å etterforske.

- Tyvene har noen i området som følger med på om bilene står ute eller inne

Tyver tok deler fra fem lastebiler hos Sandefjord-bedrift i helgen - det er andre gang på få uker.

Publisert

I desember hadde Sandefjord Transport besøk av ubudne gjester som stakk av med en styringsenhet for lys fra seks av lastebilene. Natt til lørdag ble samme del stjålet igjen fra fem av bilene på Borgeskogen i Sandefjord kommune. Alle var Volvo-er. Og tyvene trenger ikke bryte seg inn i bilene, for enheten sitter under i front utvendig.

- Vi har parkert inne etter besøket i desember. Det blir mye stabling og saltet må vaskes av bilene før vi kjører inn på betongen. Så det er mye bedre at de kan stå ute, sier daglig leder Tom Sølversen i selskapet.

- Da tyver ble tatt på vei ut av landet med mange deler, begynte vi å parkere ute igjen. Da følte vi at det var tryggere igjen. Men det gikk kun fire dager med uteparkering før tyver var her og tok det samme som forrige gang. Så det er klart at de har noen i området som følger med, sier han til AT.no.

Egenandel

Selv om dette dekkes av forsikring, blir det likevel dyrt.

- Det koster 20.000 kroner i egenandel per bil per gang, sier Sølversen.

Det blir da 120.000 kroner for desember-raidet og 100.000 kroner for helgens runde.

I tillegg kommer selvfølgelig tapt fortjeneste og arbeid brukt på hendelsene for de ansatte og daglig leder.

Ros til Volmax

Sølversen er veldig klar på at det er noen som fortjener skikkelig ros også, midt oppi det triste.

- Volmax på Borgeskogen er helt fantastiske. I desember hjalp de oss raskt i gang igjen med å få på plass delene i løpet av få dager. Og denne gangen ringte de meg i helgen da de så jeg hadde skrevet på Facebook om innbruddet. De var klare med en gang, og hadde deler til to av bilene på lager som de skiftet i helgen, sier han.

- Politiet tar også disse innbruddene veldig seriøst, så det er god oppfølging derfra også, sier Sølversen.

Overvåkingskamera viser at tyvene er proffe

Sandefjord Transport har overvåkingskamera på plassen der bilene står.

- De var to stykker. Begge hadde hettegenser så ikke ansiktet syntes. De brukte 2-3 minutter per bil når de fjernet delen, sier Sølversen.

Det vises heller ikke noe registreringsskilt på tyvenes bil på videoen

- Vi er i gang med å sjekke overvåkingskameraer i nærheten utenfor vårt område for å se om vi kan se skiltet, sier lederen.

Han opplyser videre at et annet selskap fikk samme del fjernet fra en Volvo lastebil i nærheten i samme tidsrom i helgen.

Samme del forsvant også fra en Volvo FH ved Gardermoen i helgen.

Powered by Labrador CMS