Renault C-range 6x4 dumperbil med Maur dumperkasse var den første C-Range anleggsbilen bygget i Norge.  Avbildet i 2017. Foto: Espen Braata
Renault C-range 6x4 dumperbil med Maur dumperkasse var den første C-Range anleggsbilen bygget i Norge. Avbildet i 2017. Foto: Espen Braata

Intensiverer Renault- satsingen

OSLO (AT.no): Hos Renault Trucks er det stor optimisme for 2018.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

 De hadde en økning på nesten 50 % fra 2016 til 2017 for lastebilene sine.

For ett år siden sto de med blanke ark og en helt ny organisasjon. Nå har organisasjonen satt seg og vist seg å fungere. Derfor vil de øke salget ytterligere i 2018.  Selv om antallet lastebiler landet på forholdsvis beskjedne 49 biler over 16 tonn. Det gir en markedsandel på 1,1 % i dette segmentet.

I løpet av fjoråret kom ytterligere fire servicepunkter på plass og tallet er nå 32 punkter. Nå strekker disse seg langs hele kysten opp til Troms. Renault har hatt stor glede av å være en del av Volvo-familien når de har etablert sitt nettverk.

Det å ha ferdig oppbygde lastebiler har vært en viktig del av økningen for Renault i fjor. Nå skal det satses enda mer på å ha enda flere biler leveringsklare i året som kommer. I fjor tok Renault inn anleggsbilen C-Range til Norge for første gang. Den bilen har de store forhåpninger til.

Det å få Renault inn i utleieparken i Volvo-systemet har også vært en god måte å få vist bilene.

Når det gjelder det lette segmentet, som er varebilen Master, er salget fordelt mellom Renault Trucks og Renault Norge populært kalt henholdsvis rød og gul Renault. Renault Trucks sto for nærmere 60% av salget mens de gule hos Renault Norge sto for resten av Master-registreringene som talte 166 biler totalt.

Hos Renault Trucks skal dette stige i 2018 og med en ordrereserve som er på over 50% av registreringene i 2017 lover det godt for målet på 175 biler og 5% markedsandel i segmentet.

For 2018 har Renault en ambisjon om å øke antall registreringer til 165 biler, noe som er en nær fordobling fra fjoråret. Dette skal fordeles på 125 biler over 16 tonn og 40 biler under 16 tonn.

Av nyheter kan salgsdirektør Viggo Noreng liste opp en ny infotainment-pakke i T-Rangen hvor DAB nå blir standard. D-rangen får oppgraderte DTI5 og DTI8 motorer samt en ny takspoiler, noe som bedrer TCO’en på bilene.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS