Tomt med potensiale: Dikkedokken (merket) ligger rett ved sjøen, sydvest med gode solforhold. Skanska planlegger å åpne opp kaiområdet og Dokken og gjøre området mer tilgjengelig for alle.
Tomt med potensiale: Dikkedokken (merket) ligger rett ved sjøen, sydvest med gode solforhold. Skanska planlegger å åpne opp kaiområdet og Dokken og gjøre området mer tilgjengelig for alle.

Boliger på bryggekanten i Bergen

Skanska har kjøpt tomten Dikkedokken i Bergen, og planlegger å utvikle området med både bolig og næring. Samtidig skal sjøen og Dokken gjøres mer tilgjengelig for publikum.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er veldig fornøyde med kjøpet av denne tomten. Dette er selve indrefileten i Bergen: rett ved sjøen, sydvest vendt med gode solforhold, Nordnesparken, USF med flere kulturtilbud og Akvariet er i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger den i kort gangavstand til sentrum, sier Stein Morten Lillestrøm, Regiondirektør Skanska Eiendomsutvikling.

- Dokken - et kulturminne

Tomten Dikkedokken ligger på Sydsiden av Nordnes i et område som nå er under transformasjon fra tradisjonell industri til en moderne bydel med bolig, handel, kultur og kontor. Skanska planlegger å åpne opp kaiområdet og Dokken for publikum.

- Dokken er et viktig kulturminne i Bergen, og vi ønsker å gjøre den mer tilgjengelig for alle. Området har et stort potensiale for å bli et nytt tur- og oppholdsområde for bergenserne. Vi skal oppgradere og blant annet bygge promenade langs kaifronten og en ny bru over Dokken, fortsetter Lillestrøm.

1450 boliger i år

Skanska Eiendomsutvikling har en strategi på å øke porteføljen av utviklingseiendommer for bolig og næringsformål - først og fremst i Oslo, Bergen og Trondheim. 

- Med dette kjøpet har vi hittil i år investert i utviklingseiendommer som samlet gir ca. 1450 boliger og 17.500 BTA næring. Kjøpet av Dikkedokken befester vår posisjon som en betydelig eiendomsutvikler i Bergen, og vi er stadig på utkikk etter sentrale tomter for bolig og næring. Denne satsingen utløser samtidig et behov for å ansette flere i regionen, og vi er ute etter kompetente prosjekt- og eiendomsutviklere, sier påtroppende Konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik.