Norsk Bergindustris natursteinspris til Rocks of Norway

Rocks of Norway og daglig leder Torger Lingelem vant Norsk Bergindustris natursteinspris for 2016. Prisen ble delt ut under Norsk Bergindustris natursteinskonferanse i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Styreleder Henrik Bager delte ut prisen for aller første gang under foreningens natursteinskonferanse i Trondheim torsdag 10. november.

Lønnsom innovasjon 

Natursteinsprisen skal ifølge statuttene deles ut til personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein. Årets vinner, Rocks of Norway ved daglig leder Torger Lingelem, ble nominert med følgende begrunnelse:

Han har vært en ildsjel når det gjelder bruk av norsk naturstein, og har hatt et spesielt fokus på å utvikle nye måter å bruke norsk naturstein på. Han har satset mye på å bygge opp selskapet til å være et firma som produserer lokalt i Larvik og tilbyr mange produkter innen naturstein. Spesielt er hans satsing på en stor knekkemaskin vært banebrytende for å bruke overskuddsmateriale fra larvikittproduksjon. Dette som tidligere ble sett på som lite anvendelig skrotstein, har nå blitt et ettertraktet produkt som markedsføres som kortreist naturstein. Han har på egenhånd i løpet av kort tid klart å bygge opp et steinselskap i Larvik som bruker lokale ressurser, har skapt arbeidsplasser og som går en lovende fremtid i møte raskt voksende etterspørsel.

- Torger og Rocks of Norway har vist hva bærekraft og innovasjon i bergindustrien betyr i praksis gjennom å benytte ny teknologi til å utnytte større deler av ressursen, og dermed redusere skrotandelen sier Bager.

Bærekraft som flaggsak

- Årets flaggsak i Norsk Bergindustri er bærekraft, og denne konferansen har hatt optimal ressursutnyttelse, livssyklusanalyser og andre miljøaspekter ved naturstein som stikkord for innlegg og diskusjoner, sier generalsekretær i Norsk Bergindustri, Elisabeth Gammelsæter.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS