DAF Norge har i 35 år forhandlet DAF her til lands. Selskapet skal fortsette som distributør med ansvar for Østfold.
DAF Norge har i 35 år forhandlet DAF her til lands. Selskapet skal fortsette som distributør med ansvar for Østfold.

DAF for alvor inn i Norge

Nederlandske DAF Trucks vil ta over ansavaret for salg og markedsføring av lastebilmerket i Norge fra DAF Norge.

Publisert Sist oppdatert

DAF har vekstambisjoner i Norge, og vil nå selv ta over salg og markedsføring i Norge, skriver DAF Trucks i en pressemelding. Overtakelsen vil skje 1. august i år.

I dag er det DAF Norge, eide av Autonor, som har ansvaret for DAF-salg i Norge. Råde-baserte DAF Norge vil ifølge pressemeldingen fortsette som en del av DAF-organsiasjonen, med ansvar for salg og service i Østfold, mens DAF Trucks/DAF Nederland vil overta importøroppgavene.

- Vårt mål på mellomlang sikt er å nå en markedsandel på minst seks prosent i Norge, sier Jan van Keulen, administrerende direktør i DAF Netherlands, og med hovedansvar for DAF i Skandinavia.

- Avjørende at DAF engasjerer seg

Siden 2004 har DAF Norge AS besittet en forhandleravtale med DAF Trucks, og DAF Norge AS har siden utført importøroppgavene på vegne av DAF Trucks.

- Vi har uttrykt et ønske overfor fabrikken om å få konsentrere oss om lokalmarkedet når det gjelder tunge lastebiler, og DAF Nederland har tatt utfordringen, sier Kai V. Abrahamsen, Adm. Dir. i Autonor AS, som står bak DAF Norge.

- For å oppfylle DAFs ambisjoner om markedsandeler, er det helt avgjørende at produsenten engasjerer seg direkte, noe de nå gjør, sier han videre.

Jobber med forhandleravtaler

DAF hadde i 2015 en markedsandel på fire prosent i klassen over 22 tonn. Det pågår nå forhandlinger for å inngå avtaler om nye uavhengige forhandlere rundt om i Norge.

- For å nå målet er det vår førsteprioritet å utvide forhandlernettverket og å garantere førsteklasses service. Vi takker DAF Norge for å ha vært vår distributør i 35 år, og vi er glade for at vi kan fortsette samarbeidet, sier van Keulen.

DAFs markedsaktiviteter i Norge vil bli styrt fra det skandinaviske hovedkontoret i Danmark.