Sjåføren som kjørte denne aluminiumstransporten på riksvei 4 ble anmeldt til politiet av Statens vegvesen. Bildet ble lagt ut på Twitter @vegvesnost 14. mars.

Ulovlig aluminiumstransport

- Av de vi har kontrollert, har ingen hatt god nok lastsikring, sier Karl Ingvald Fuhr, leder for utekontrollen i Statens vegvesen i Oppland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Vogntog frakter på fast basis aluminium fra Oslo havn til Benteler Aluminium systems Norway AS på Raufoss i Oppland. Transporten går hovedsakelig på riksvei 4.

Da vegvesenet la ut bilde på Twitter av to dårlig lastsikrede aluiminiumstransporter - en i mars og en annen i april - stoppet på riksvei 4 i Oppland, tok AT.no kontakt med Fuhr for å undersøke om dette er unntakstilfeller eller en trend med disse transportene.

Ingen hadde god nok sikring

- Dette er et problem. Vi har anmeldt flere aluminiumstransporter for dårlig lastsikring på vei til Benteler på Raufoss, sier han.

Han opplyser videre at av alle bilene de har stoppet med aluminium til Benteler, har ingen har god nok lastsikring. Det vil si lastsikring som holder 100 prosent av lastens vekt forover og 50 prosent til sidene og bakover.

Skal finne løsning

Vegvesenet har hatt et møte med transportøren som har avtale med Benteler om transport av aluminium fra Oslo til Raufoss. Nå skal transportbedriften ha et møte med Benteler for å finne en løsning på transportproblemene.

- Vi skal ha et møte i april med bedriften som har transportavtalen for å komme til bunns i dette. Dette skal vi løse, sier supply chain manager Tarjei Westrum i Benteler Aluminium systems Norge AS.

Benteler

Det tyskeide Benteler-selskapet på Raufoss lager bildeler i aluminium og hadde en driftsinntekt på 1,68 milliarder kroner i 2014.

Familie-konsernet Benteler ledes nå av fjerde generasjon. Det som startet med en jernvarehandel i Bielefeld, Tyskland, i 1876, er nå blitt et konsern med produksjon i 83 land og ca. 30.000 ansatte.

Det ble kjøreforbud på denne aluminiumstransporten 5. april på riksvei 4.
Powered by Labrador CMS