Söderberg & Haak skal selge Komatsu

Söderberg & Haak AB overtar ansvaret for Komatsus anleggsmaskiner i Sverige fra Hesselberg.

Publisert Sist oppdatert

Hesselberg Maskin AB blir overtatt av Söderberg & Haak (S&H), som trengte et nytt anleggsmaskinmerke å selge etter at de mistet JCB og Case New Holland-agenturet tidligere, etter at selskapet kom til enighet med Hesselberg AS om betingelsene.

Hesselbergs etablering i Kiruna med salg mot gruveindustrien er unntatt fra overenskomsten mellom Hesselberg og Söderberg & Haak.

S&H opplyser i en nyhetsmelding at de overtar de øvrige virksomhetene og ansatte Hesselberg har i Sverige. Bakgrunnen for forandringen er ifølge svenskene at Komatsu Europe har ønsket samarbeid med S&H på det svenske markedet.

Takker Hesselberg

Det svenske selskapet er kjent for import av landbruksmaskiner og traktorer til Sverige. I 2010 startet det opp med import av maskiner til anleggsmarkedet.

- Vi er stolte og ydmyke over den tilliten vi har fått fra Komatsu i Brussel. Vi ser frem mot et langvarig og progressivt samarbeid og takker også for det grunnlaget som er lagt av Hesselberg i Sverige. Det har vært en god og kundeorientert ånd over forhandlingene med brødrefolket i vest om overtakelsen, og vi ser frem mot et godt samarbeid med Hesselberg i Norge. Hesselberg har vært markedsledende aktør med Komatsu der siden 1972, sier adm. direktør Thomas Svensson i Söderberg & Haak.

Starter salgsapparat

S&H har til nå vært rendyrket importør i av maskiner til Sverige. Med overtakelsen av Hesselberg AB, Komatsu-agenturet og i tillegg traktormerket Deutz-Fahr, satser selskapet på å utvikle et eget forhandlerapparat.

Det skal være en blanding av forhandler-punkter som S&H eier selv og forhandlere som selskapet skal samarbeide tett med.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS