Drifter stor ettermarkedsorganisasjon

Tungbilbransjen er fortsatt sterkt mannsdominert, men det finnes noen hyggelige unntak. Siv Størkersen (36) i Volvo Truck Center på Furuset i Oslo drifter en ettermarkedsorganisasjon med hele 75 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Det er en mannsdominert organisasjon hun leder, men hun har tre jenter under seg, ei på skadeverkstedet, ei på delelageret, samt delesjefen.

-Jeg fant denne stillingen kjempeinteressant, en sjelden mulighet for å få et operativt ansvar i en stor organisasjon. Det viktigste jeg tar med meg i rollen, er en stor grad av ydmykhet. Her finnes en stor organisasjon med ansatte som har stor kompetanse på mange felt, sier Størkersen som kommer fra Møller-gruppen hvor hun har vært instruktør på verksteddrift, regionssjef og produktsjef.

Variert bakgrunn

Størkersen har en variert bakgrunn, bl.a. fra Forsvaret. Starten på karrieren var å ta fagbrev som anleggsmaskinreparatør. Hun gikk inn i Forsvaret hvor hun tok Befalsskolen for ingeniørvåpenet. I tiden i Forsvaret var hun både lagfører for drivstofflaget i Indre Troms og hun har vært maskinlagfører i Kosovo. Hun har også vært teknisk instruktør på pansrede hjulkjøretøy og har jobbet med rekruttering til Forsvarets Tekniske Befalsskole.

- Min viktigste oppgave i Volvo Truck Center er å få frem det beste i hver og en og å sikre prosesser som gir den beste kundeopplevelsen. Mennesker og ledelsesfaget er det jeg finner mest interessant. Mye endringsarbeid var allerede gjort da jeg tok over. Jeg har en grunntanke om ikke la ting "skure og gå" og ønsker derfor å ta tak i ting etter hvert som utfordringene kommer, sier hun.

Mangfold er viktig

- Mangfold er en styrke for enhver organisasjon og verdien av det er helt klart undervurdert. I Volvo Norge har vi en ledelse som har stort fokus på dette, noe som gjenspeiler seg i antallet kvinnelige servicemarkedssjefer i vår region, sier HR-sjef Kari Anne Granli i Volvo Norge.

Hun legger til at dette gjør noe med arbeidsdynamikken, og hun har stor tro på at denne satsningen også fortsetter i årene som kommer.

- Vi skal alltid bestrebe oss å velge de beste. Det har vi gjort i alle våre rekrutteringer, men vi må alltid åpne for å tenke utradisjonelt for å lykkes med å bygge en organisasjon som er dimensjonert for alt det positive mangfold representerer, slutter Granli.