Nik. Haugrønning AS har vært 80 år i transportens tjeneste.
Nik. Haugrønning AS har vært 80 år i transportens tjeneste.

Åtti år og omsetningsrekord

– Dette går bare en vei, og det er oppover.

Publisert Sist oppdatert

Det sier daglig leder Kristian Williamsen i Nik. Haugrønning AS. Den solide trondheimsbedriften har like mange ansatte som antall år den har eksistert. Det 80 år gamle transportselskapet hadde i 2014 omsetningsrekord på 110 mill. kroner.

– Vi setter nok ny rekord i jubileumsåret også, sier Williamsen.

Rivende utvikling

– Volumøkningen skyldes blant annet godt samarbeid med Smith Stål og Byggern gjennom ti år. Vi startet med en bil for Smith Stål. I dag har vi ni. Til sammen kjørte disse bilene ut cirka 10.000 tonn stål og armering i 2014. I tillegg kommer et betydelig volum byggevarer fra Byggern, forteller Williamsen.

Han fremhever også at bedriften er svært bevisst på kostnadene, og at en hele tiden jobber med å forbedre seg uten at det går utover kvaliteten.

Williamsen trekker frem dyktige sjåfører og nye kjøretøy som bidrar til stor effektivitet.Større krav

Daglig leder Kristian Williamsen i Nik. Haugrønning AS er godt fornøyd med utviklingen i 80-års jubilanten.
Daglig leder Kristian Williamsen i Nik. Haugrønning AS er godt fornøyd med utviklingen i 80-års jubilanten.

Han tror at det bare vil bli større og større krav til bransjen.

- Kvalitet og langsiktighet vil bli etterspurt. Pris vil ikke være hovedfokus, men bransjen vil etterspørre seriøse aktører med kvalitet som fokus, sier Williamsen.

Roser NLF

Han roser arbeidet i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) i kampen mot sosial dumping.

- Den jobben NLF har gjort rundt utfordringene vi har med utenlandsk transport til «dumpingpriser» begynner nå å bære frukter. Det er meget bra at vareeier nå begynner å sette krav til at transportørene leverer kvalitet og at man kjører med sikkert utstyr, samt sjåfører med førerkort for det utstyret de betjener. Jeg vil i hvert fall personlig heller betale noen kroner mer for ribba til jul, om det gjør at jeg, min famille, venner og kollegaer kan ferdes sikrere på norske veier, sier Williamsen.

Han tror mengden transport langs vei vil øke i årene fremover selv om bane og båt tar noe mer. 

Overlot rattet

Det 80 år gamle transportselskapet har vært ledet av Niklaus Haugrønning (Nik’en) de siste 40 år. I fjor pensjonerte han seg og overlot rattet til Williamsen. Det var Nik´ens far Nikolai som etablerte vognmannsbedriften i 1935.