Laber kunnskap om egne dekk

Nær to av tre sjåfører vet ikke hvilket dekkmerke de kjører med.

Publisert Sist oppdatert

Blant norske bilførere vet 60 prosent ikke hvilket dekkmerke de kjører med.

Det er Infact og Continental Dekk Norge som nylig har gjennomført en landsdekkende undersøkelse om nordmenns forhold til bildekk. I undersøkelsen ble over 1000 personer spurt om sin bevissthet til dekkene de kjører på.

- Skremmende tall

- Disse tallene er skremmende. Jeg antar at de som ikke vet hvilket dekkmerke de kjører på, i hvert fall vet om de kjører på sommer- eller vinterdekk. Men jeg vil tro kunnskapen om sine egne dekk stopper der. Hvis man ikke vet hvilket dekkmerke man har, er det grunn til å tro at man ikke har et spesielt bevisst forhold til hvilke type dekk man bruker, og om dette er kvalitetsdekk eller ikke. Når vi vet hvor ekstremt viktig det er med gode dekk for å unngå ulykker er dette nedslående tall, sier Frank Larsen, teknisk sjef for Continental i Norden.

Unge mer dekkbevisste enn eldre

Undersøkelsen viser at over 60% av de mellom 18 og 29 år vet hvilket dekkmerke de har på bilen sin, mens bare 44,4% av de over 65 år vet det samme. Undersøkelsen viser også at vestlendinger er de med det minst bevisste forholdet til sine egne bildekk.

- Hadde vi fått flere til å bli mer bevisste rundt sine egne bildekk, og forstå hvor viktig det er med gode bildekk, er jeg helt sikker på at vi ville redusert antall ulykker i Norge, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS