Lystårnet fra Chicago Pneumatic er kompakt, men masten med de fire lampene kan heves til 9 meter.   
Lystårnet fra Chicago Pneumatic er kompakt, men masten med de fire lampene kan heves til 9 meter.   

Chicago Pneumatics nye lystårn

Chicago Pneumatic hadde demomodellen av sitt nye lystårn klart for demonstrasjon i fjor høst, men nå er det også klart for markedet.

Publisert Sist oppdatert

- Vi fikk inn vårt første CPLT H5 lystårn ifjor høst og har startet presentasjonen. Lystårnet har en utrolig god lyseffekt, sier daglig leder Per Gunnar Holmgren i Anleggsgruppen AS.

Bredt bruksområde

Ralf Majchrzak, forretningsutvikler for Chicago Pneumatic i Skandinavia, understreker at det nye lystårnet er utformet for oppstilling alle steder hvor man ønsker optimal belysning av området.

Fremfor alt er det utmerket til bygg- og anleggsindustrien, gruvedrift, olje- og gassindustrien, men også som belysning ved underholdningsarrangementer.

- Strømmen til lysmasten tas ut fra generatoren, eller den kan tilkobles lysnettet. Lystårnet har automatisk start/stopp ved hjelp av fotoceller, og det har 55 timers kontinuerlig driftstid når strømtilkobling mangler takket være en 114 liters dieseltank. Lysmasten er utrolig enkel å operere med en start/stopp-knapp, sier Holmgren.

Kraftig deksel

Lystårnet CPLT er utstyrt med et kraftig deksel, og det er bygd opp med tanke på enkel service. Karosseriet har brede dører, en elektrisk boks, en vertikal og forlengbar mast som kan rotere 340 grader, støtteben og understell for transport på vei.

Den hydrauliske masten når 9 meters høyde og overholder EUs regelverk. De fire 1000-watts lampene gir samlet 360.000 lumen. Drivkilden er en Kubota dieselmotor.