Tester første dekk laget av ugress

Continental har laget sine først dekk av løvetann.

Publisert Sist oppdatert

Dekkprodusenten Continental har i noen år forske på gummi laget av løvetann i stedet for fra gummitrær. Nå er de første dekkene klare og skal testes i Sverige denne vinteren.

Materialet kalles Taraxagum, som er det botaniske navnet for løvetann, og er produsert av roten på russisk løvetann.

Det er vinterdekket Continental WinterContact TS 850 P som nå er laget som egne testversjoner med naturgummi av løvetann, og de første testene foregår denne vinteren i svenske Arvidsjaur.

Senere skal dekkene teste i sommerforhold på Continentals testbane Contidrom utenfor Hannover.

- Etter flere år med intensivt utviklingsarbeid sammen med Fraunhofter Instituttet i Aachen er vi glade for at vi nå kan teste de første løvetanndekkene på veien. Dermed er vi et viktig skritt nærmere vårt mål om å gjøre dekkproduksjon mer bærekraftig og mindre avhengig av tradisjonelle råvarer, sier Nikolai Setzer, styremedlem i Continental, i en pressemelding.

I første omgang er det vinterdekk som er laget av løvetann. Målet er serieproduksjon i løpet av fem til ti år.

Forskningsprosjektets langsiktige mål er å finne en økologisk, økonomisk og sosialt levedyktig løsning for den økende etterspørselen etter naturgummi. Dette vil lette på presset på de tradisjonelle gummiplantasjene i tropiske strøk. I tillegg er målet å redusere avhengigheten av naturgummi som kan være utsatt for kraftige prissvingninger på råvarebørsene.

Videre er det mulig å dyrke løvetann på ubrukt land over hele Europa, og således nær Continentals europeiske fabrikker, noe som vil redusere behovet for logistikk og belastningen på miljøet.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS