Stor betongkonferanse i Sandefjord

16.-19. juni arrangeres den internasjonale sprøytebetongkonferansen for syvende gang i Norge.

Publisert Sist oppdatert

 Konferansen arrangeres på Rica Park Hotel i Sandefjord om et par ukers tid. Ola Woldmo (Normet), formann i organisasjonskomiteen, sier at 108 deltakere fra 16 land er påmeldt til konferansen som holdes hvert tredje år. Han legger raskt til at det fremdeles er plass til norske entreprenører, konsulenter og byggherrer som ønsker å delta.

Nick Barton og Eystein Grimstad holder åpningsforedraget på konferansen, og vil ha spesielt fokus på Q-metoden som runder 40 år i år.

- Videre presenteres det norske forskningsresultater og internasjonale retningslinjer for en «ny» måte å bygge vanntette tunneler ved hjelp av sprøytemembran i kombinasjon med sprøytebetong. Siste utvikling innen tilsetningsstoffer og fiberarmering, samt erfaring med revidert Norsk Betongforenings publikasjon nr. 7 (2011) for utførelse og kontroll av sprøytebetong, inngår også i programmet. Dette bør være interessant for den norske bransjen. Sprøytebetong er det viktigste byggemateriale i tunnelsammenheng, og denne konferansen belyser utviklingen i et internasjonalt perspektiv, sier Woldmo engasjert.

STILLING LEDIG: