Watermaster, sjøgående maskinløsning som kan grave, kutte og eller suge opp forurensninger fra tilgrodde elver eller sjøer.
Watermaster, sjøgående maskinløsning som kan grave, kutte og eller suge opp forurensninger fra tilgrodde elver eller sjøer.

Lännen-gruppen kjøper Watermaster

Nå får Lännen MCE Gruppen full kontroll over sjørenseren Watermaster. Selskapet har produsert Watermaster for Aquamec Oy siden 1990-tallet, og blir nå eneeier av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Lännen MCE Gruppen omfatter fra før selskapene Lännen Tractors AB og Lundberg Hymas AB. Med kjøpet av Aquamec OY styrker gruppen sin profil som produsent av multimaskiner, ytterligere.

Vil lære prosjektmarkedsføring

- Kjøpet av Watermaster er innledningen på en ny utviklingsetappe for hele Lännen MCE Gruppen, sier styreformann Christer Granskog. Han viser til at Aquamec Oy har markedsført sjørenseren på det internasjonale markedet med stort hell.

- Erfaringen med internasjonal, prosjektmarkedsføring vil også øvrige deler av Lännen-selskapene kunne nyte godt av. Målsettingen er å øke våre markedsandeler innen alle produktområder, sier Granskog.

 

Forlovelse blir ekteskap

Nærbilde av effektivt kutteutstyr. Watermaster kan også bevege seg på land og det er utviklet et bredt spekter av utstyr til maskinen.
Nærbilde av effektivt kutteutstyr. Watermaster kan også bevege seg på land og det er utviklet et bredt spekter av utstyr til maskinen.

Finske Yhteisvievät Tamex Oy ble eier av Watermater-produsenten Aquamec Oy på slutten av 90-tallet. I en 15-årsperiode er Watermaster-maskinene bygd opp til å bli ledende merke av sjørensermaskiner på verdensmarkedet.

Sjørenserkonseptet selges i 60 land. 95% av produksjonen er eksport, og årlig omsetningen er på ca. 12 mill. euro. Med oppkjøpet vil Lännen MCE Gruppen øke omsetningen til ca. 50 mill. euro.

Matermasters nye, naturlige hjem

Lännen Tractors har produsert Watermaster fra 1990-tallet og kjenner naturlig nok produktet i detalj.

- Både personal og produkter hos Lännen representerer eliten innen bransjens teknologi. Som minoritetseier i Lännen har vi fulgt selskapets utvikling på nært hold, og da det ble aktuelt å selge Aquamec Oy var Lännen MCE Gruppen det naturlige valg. Dette er som når en forlovelse blir til ekteskap, sier adm. direktør Antti Kalliola i Yhteiviejät Tamex Oy.

Direktør Timo Huttunen i Lännen MCE Oy gleder seg over nyervervelsen. Watermater vil gi selskapet et nytt sterkt ben.

- Fremfor alt representerer sjørensingsløsningene et område hvor vi ikke har internasjonale konkurrenter. Samtidig er Watermaster bygd med en teknologi som utfordrer entreprenørene, og samtidig gir oppdragsgiverne er unik metode for å løse tilgroing og fjerne forurensninger, sier Huttunen.