God vinter for Mesta

Godt resultat og høyt sykefravær er fasiten etter første kvartal for Mesta.

Publisert Sist oppdatert

- Driftsinntekter fratrukket gevinster har økt med 16% sammenliknet med samme kvartal i fjor noe som gir oss et tilfredsstillende resultat i en periode som vanligvis er utfordrende for anleggsbransjen, sier adm.direktør Harald Rafdal.

Resultatutviklingen for videreført virksomhet i Mesta har første kvartal 2014 vært bedre enn for samme kvartal i fjor. Omsetningen for videreført virksomhet første kvartal er 1043 mill. kroner, mot 897 mill. kroner samme kvartal 2013.

Solgte Bulder-aksjene

Driftsresultat for videreført virksomhet uten gevinster fra salg av eiendom er 4 mill. kroner, mot 6 mill. kroner i minus samme kvartal 2013. Det ble i perioden inngått salgsavtale med Tertnes Holding AS om salg av Mestas aksjer i Bulder AS.

Ordrereserven for videreført virksomhet er på 7188 mill. kroner. Dette utgjør en økning fra samme tid i fjor på 3%.

- Vi er godt fornøyd med den solide ordrereserven vi har i selskapet, dette gir oss en stabil og forutsigbar plattform å jobbe videre fra, sier Rafdal.

For høyt sykefravær

H1-verdien (antall arbeidsulykker med fravær fra arbeid/arbeidsplassen per 1 mill. arbeidede timer) for første kvartal 2014 var 5,0 som er høyere enn samme kvartal i fjor. Sykefraværet i 1. kvartal 2014 var 5,1 % (5,3% samme periode 2013), mot målsetting 4,8%.

- Vi ligger dessverre bak målsettingen både når det gjelder H1-verdi og sykefravær, dette er ikke godt nok, sier Rafdal.