Paul Raade og DørDør tar stadig større grep om transportmarkedet.
Paul Raade og DørDør tar stadig større grep om transportmarkedet.

DørDør i full fart

DørDør AS er på full fart inn på transport- og logistikkmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Nå bygger Hadeland-selskapet kontor, terminal- og lagerfasiliteter langs E16 på Bergermoen, ved fylkesgrensen mellom Buskerud og Oppland.

Nylig overtok Paul Raade den daglige ledelsen i selskapet som dekker Norge sør for Saltfjellet.

Han representerer et sterkt team sammen med sin far Erling Raade og onkel Asle Raade.

- Vi er et solid lag med lang fartstid innen transport og som kjenner bransjens styrker, svakheter og utfordringer. Ved å kombinere erfaring med nye tanker om effektivitet og kundetilpasset godstransport samt ny teknologi, er DørDør i stand til å levere bærekraftige logistikkløsninger, forteller Paul Raade.

DørDørs ruteplaner betjenes av faste biler og sjåfører fra Skandinavia.

- Dette sikrer kvalitet i alle ledd og vi leverer selvfølgelig med smil, sier Raade.

Gjennom tre generasjoner har familien Raade fra Hadeland drevet med transport. Bestefar Paul Raade startet i 1945 med en kranbil og familien har siden den gang drevet variert transport- og logistikkvirksomhet.

I dag er DørDør AS en uavhengig logistikkaktør med lokal eierstruktur godt forankret på Jevnaker.

- Våre typiske kunder er produsenter av kjøkken, dører, vinduer, bad, garderobe, møbler, hagemøbler, ventilasjon og andre vareeiere med høye krav til leveringspålitelighet og skånsom håndtering, forteller Paul Raade.

På 1960-tallet var tømmertransport hovedbeskjeftigelsen med blant annet transport for Follum og Toten Cellulose. Utover i 1970- og 1980-åra ble transporten gradvis overtatt av neste generasjon, Asle og Erling Raade. De utviklet tre transportbedrifter, hovedsakelig innen møbel- og byggevaretransport, og som i dag omfatter ca. 12 enheter med skapbiler, vekselflakbiler, tippbiler, krokbiler og kranbiler.

På 1990-tallet startet tredje generasjon Paul Raade, transportkarriere med to års transportteknisk utdannelse ved Gjøvik Tekniske fagskole og tre år transportøkonomi- og logistikk ved Høgskolen i Molde. Etter høgskolen ble han ansatt i Linjegods, nå Schenker, som trainee og har gjennom mer enn 16 år bygget kompetanse og verdifull erfaring gjennom åtte forskjellige stillinger, sist som leder for Schenkers rådgivningstjeneste, Schenker Consulting.