DAF XF FAN 6x2 med styrt løpeaksel er en av variantene som nå går i produksjon.
DAF XF FAN 6x2 med styrt løpeaksel er en av variantene som nå går i produksjon.

Bredere Euro 6-spekter fra DAF

DAF har levert de mest etterspurte variantene av CF- og XF-serien i Euro 6-utførelse noen måneder, men nå er produksjonen av de aller fleste typene i gang.

Publisert Sist oppdatert

De første Euro 6 bilene i produksjon fra våren 2013 var FT (4x2 trekkvogn), FTG (pusher-trekkvogn) og FA (4x2 langt chassis). Nå går også FAS (6x2 langt chassis med løfteboggi), FAN (langt chassis med styrbar løpeaksel), FAT (6x4), FAR (6x2 med singelmontasje på løpeakselen) og FAG (styrbar aksel foran drivaksel) på båndet. I løpet av kort tid vil også FTS (6x2 trekkvogn) være leveringsklar.

Anleggsbiler

Den kanskje største nyheten fra DAF er den nye Construction-løsningen som blir levert på CF-utførelsene FAT (6X4) og FAD (8X4). Dermed kan DAF tilby spesielle anleggsmodeller med bl.a. større markfrigang og fjæring for krevende kjøring. Også den letteste lastebilserien, LF, kan leveres i en toakslet Construction-utførelse.

LES OGSÅ:

Komponentplassering

DAF ønsker å gjøre påbygningsvennligheten best mulig ved å tilby en rekke forskjellige komponentplasseringer på rammene. Dette gjelder bl.a. drivstofftanker, batterier, SCR-katalysatoren, partikkelfilteret og AD-Blue tanken. For containerkjøring leverer DAF nå også et spesielt BDF-chassis med større trykkluftkapasitet for raskere rangering og større løftehøyder, samt med en utførelse som bl.a. gir bedre plass for støtteben. BDF-chassisene kan leveres komplett påbygd med containerramme fra fabrikk.