FYLLESTASJON: Gasum har bygd ut et godt nettverk av gassfyllestasjoner i Finland som her i Tammerfors. Nå kommer Norge og Sverige etter.
FYLLESTASJON: Gasum har bygd ut et godt nettverk av gassfyllestasjoner i Finland som her i Tammerfors. Nå kommer Norge og Sverige etter.

Bygger ut gass-stasjoner

I 2018 vil den finske energigassprodusenten Gasum å bygge ut nettverket av fyllestasjoner for flytende biogass (LBG) og flytende naturgass (LNG) for tunge kjøretøy i Norge og Sverige.

Publisert Sist oppdatert

De nye gasstankestasjonene vil bli lokalisert på strategisk viktige plasser langs de store trafikkårene. Ved å satse på alle tre landene vil vi gjøre det enkelt for transportselskapene å planlegge tankingen uansett land, skriver Gasum i en pressemelding.

I 2017 konsentrerte Gasum seg om utbygging i Finland, mens Norge og Sverige står på programmet i 2018. Parallelt med utbygging av tankstasjoner ser Gasum også behov for å bygge ut produksjonskapasiteten av biogass.

- Vi tror tidspunktet er helt rett for ekspansjon, idet etterspørselen øker i takt med skjerpede utslippskrav. Utslipp fra transportnæringen spiller en viktig rolle i de fleste selskapenes verdikjeder, sier Jukka Metsälä, vice adm. direktør for Biogass i Gasum.

Gasum er største produsent av biogass i Sverige og Finland, og også en stor distributør av LNG til industri og sjøfart via sitt datterselskap Skangas.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS